• De klok is waarschijnlijk in het begin van de vorige eeuw gemaakt in de koperwerkplaats van Johan Adam Pool in Zaltbommel.
• De klok is waarschijnlijk in het begin van de vorige eeuw gemaakt in de koperwerkplaats van Johan Adam Pool in Zaltbommel. Foto: aangeleverd

Stadskasteel koopt bijzondere klok

zaltbommel • Museum Stadskasteel heeft haar vaste expositie over Onder den Sint Maarten kunnen uitbreiden met een prachtige klok. De klok is waarschijnlijk in het begin van de vorige eeuw gemaakt in de koperwerkplaats van Johan Adam Pool. De vormgeving wijkt af van andere reeds in het bezig van het museum zijnde klokken. Wat de klok verder bijzonder maakt, is dat de Sint Maartenstoren in het koper is gegraveerd. Stadskasteel Zaltbommel is een museum vol verhalen. Zo hebben Maarten van Rossem, Fiep Westendorp en Onder den Sint Maarten een vaste plaats in het al bijna zeshonderd jaar oude gebouw aan de Nonnenstraat. Naast het bewaren en beheren van bijna tienduizend bijzondere voorwerpen, documenten, tekeningen, schilderijen en meer, is het een kerntaak om hiervan zoveel mogelijk aan bezoekers te laten zien. zo af en toe doet zich een kans voor om op een veiling een waardevolle aanvulling te verwerven. Het museum is dan ook erg blij met de nieuwe aanwinst.