Wijk en Aalburger weigert blaastest

wijk en aalburg • Een 44-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg, die vermoedelijk onder invloed reed, heeft donderdagnacht een blaastest geweigerd. Nadat een agent hem had aangehouden, reed hij weg. Na een korte achtervolging werd de verdachte onder flink verzet aangehouden. De Wijk en Aalburger werd rond 2:00 uur op de Bergstraat in Wijk en Aalburg gecontroleerd. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Hierop werd de man onderworpen aan een blaastest. Ondanks meerdere blaaspogingen, werd duidelijk dat de man niet wilde meewerken aan een goede blaastest. Omdat er sterke vermoedens waren voor het rijden onder invloed, werd de man verteld dat hij werd aangehouden. De verdachte gaf vervolgens gas en reed weg. Na een korte achtervolging parkeerde de man zijn voertuig op de Galerij. Hier werd de man, onder verzet van de verdachte, alsnog in de boeien geslagen. In de auto vond de politie een groot geldbedrag. Tot duidelijk is waar dit geld vandaan komt, heeft de politie het bedrag in beslag genomen. Ook op het politiebureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan een ademanalyse. De man zit vast voor verder onderzoek.


Kassencomplex Veen gesloten

veen • Burgemeester Egbert Lichtenberg heeft donderdag een kassencomplex aan de Tuinstraat in Veen voor drie maanden gesloten. Lichtenberg heeft dit gedaan uit 'ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde'. Waarop die vrees precies gebaseerd is, is niet bekend. De gemeente doet op dit moment geen verdere uitspraken over het besluit.


Werkendammer is rijbewijs kwijt

werkendam • Een 33-jarige man uit Werkendam is zaterdagavond op de Richter in Werkendam aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto was gekropen. Op het politiebureau weigerde hij vervolgens een ademanalyse en een bloedproef. Agenten troffen de desbetreffende auto met bestuurder uiteindelijk aan op de Richter in Werkendam. Hier nam de politie een blaastest bij de bestuurder af. Deze wees uit dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder weigerde mee te gaan naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij de ademanalyse en daarop ook een bloedproef. Dit betekent dat de verdachte een misdrijf begaat en die zwaar wordt bestraft. Zijn rijbewijs werd direct in beslag genomen.