• Richard Schimmer gaat na de overname vol enthousiasme van start.
• Richard Schimmer gaat na de overname vol enthousiasme van start. Foto: Lya Cattel

'Lang gekoesterde droom' in vervulling voor Richard Schimmer

'Hier was even een frisse wind nodig'

zaltbommel • "Kunnen we niet iets voor elkaar betekenen?" Volgens Richard Schimmer was het die vraag van Ferdi Hamilton die het balletje voor de overname aan het rollen bracht. "In de eerste fase ging het nog over een samenwerking tussen Personal Active en BodyLine, maar toen kwam vrij snel boven dat zijn passie naar iets anders uitging. Dan kun je maar één ding doen; afstand nemen en niet door blijven modderen."

Dat was dan ook precies wat er gebeurde. Hamilton richtte zich op zijn gewenste horeca-avontuur, terwijl Schimmer als eigenaar van Personal Active de overname van BodyLine voor zijn rekening nam. Waar Personal Active voorheen nog gevestigd was in een ruimte in het bedrijfspand van Schouten & Nelissen, beslaat zijn fitnessschool nu een ruimte van zo'n 550 vierkante meter. "Dat is altijd een lang gekoesterde droom geweest", vertelt hij met pretoogjes. Desalniettemin blijft het motto voor de 49-jarige fitness-goeroe uit Zaltbommel hetzelfde: "Ik wil het altijd op de persoonlijke manier. In een uur hebben we daarom ook maximaal 25 personen op de vloer. Dan is het vol. Van daaruit gaan de instructeurs ze aan het werk zetten. En als we dan zien dat het tijdens een training bij iemand fout gaat, springen we direct bij om ze op een olijke manier te corrigeren. Dan denken ze misschien wel 'heb je hem weer', maar ik wil graag dat ze het maximale eruit halen."

De doorstart was overigens geen overbodige luxe: "Hier was wel even een frisse wind nodig. Je moet zelf gepassioneerd en gedreven zijn, zodat de leden ook gemotiveerd blijven. Ik ben supergemotiveerd en de reactie van mijn leden, van het personeel, maar ook van de huidige leden van BodyLine is fantastisch. Iedereen is blij en enthousiast dat het weer bruist, dat het weer druk is. Dat geeft me zoveel energie, daar kan ik nog jaren op teren. Al moet ik zeggen dat het me juist ook wel weer rust geeft. Eerst deed ik natuurlijk alles alleen, maar nu kan ik terugvallen op het personeel. Daardoor kan ik in de tussentijd bijvoorbeeld al trainingen op locatie voorbereiden. Ik wil een uithangbord zijn van een healthy lifestyle, gezondheid en bewegen. Voor de Bommelerwaard en het liefst ook ver daarbuiten."

Vanaf januari gaat het nieuwe rooster van start, gepaard met een actie. Geïnteresseerden kunnen daarvoor de social media-kanalen van Personal Active in de gaten houden. Meer info over het aanbod is te vinden op onderstaande website.

q www.personalactive.nl