• Er werden negen auto's afgevoerd.
• Er werden negen auto's afgevoerd. Foto: Aangeleverd

Flinke vangst bij veiligheidscontrole

west betuwe • Donderdagavond is in de gemeente West Betuwe een integrale veiligheidscontrole gehouden. Dit was een controle van de gemeente, politie, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst. Doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid en de leefbaarheid.

Ook is ingezet op het signaleren van mogelijke ondermijnende activiteiten in West Betuwe. Loco-burgemeester Ed Goossens was bij een deel van de controle aanwezig: "Het is goed dat we dit soort controles integraal oppakken in West Betuwe. Het bevordert de samenwerking tussen de diverse partners. We geven hiermee een duidelijk signaal af."

Door de politie en belastingdienst zijn enkele honderden voertuigen gecontroleerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht voor het voorhanden hebben van drugs en een aanhouding op grond van de wet wapens en munitie. Voor meer dan veertig overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het mobiel bellen tijdens het rijden, het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

Belastingdienst

De belastingdienst heeft ongeveer 30.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Er zijn twaalf beslagen gelegd, waarvan negen auto's zijn afgevoerd. Ook zijn er nog diverse naheffingen door de belastingdienst opgelegd.

Vanuit de sociale recherche zijn twee onderzoeken naar mogelijke uitkeringsfraude gestart.