Politie ontmantelt drugslab in Haaften

haaften • De politie heeft vorige week dinsdagavond bij een woning aan de Heerkensdreef een drugslab aangetroffen. Het lab bevond zich in een schuur naast de woning. Het lab is ontmanteld, er zijn nog geen verdachten aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat het vermoedelijk gaat om een lab waarin amfetamine werd geproduceerd. De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Het lab wordt geïnventariseerd, ontmanteld en vernietigd vanwege mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu.


Vragen over politiebezetting

vijfheerenlanden • Fractievoorzitter Klaas de Zwaan van D66 Vijfheerenlanden heeft onlangs aan het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over de politiebezetting in de voormalige gemeente Zederik. De partij heeft signalen gekregen dat de enige wijkagente in Zederik haar taken niet goed kan verrichten, omdat zij zo'n groot gebied moet bedienen. De fractie vraagt nadere uitleg aan het college: welke mogelijkheden zijn er om de wijkagent op korte en eventueel op langere termijn om de wijkagente te ondersteunen? En: zijn er naar de mening van het college andere 'wijken' waar mogelijk sprake is van onderbezetting?


Meepraten over Glaspark

leerdam • Gemeente Vijfheerenlanden organiseert maandag 1 juli een informele bewonersavond over het eerste ontwerp voor het Glaspark. Deze avond vindt plaats in de Glasblazerij. Het eerste ontwerp of voorontwerp van het Stadspark Leerdam is gemaakt door een landschapsarchitectenbureau. Daarbij heeft de gemeente samengewerkt met een vertegenwoordiging van de omwonenden, het bestuur van de jachthaven en van de Glasblazerij. Vijfheerenlanden wil nu een definitief ontwerp maken op basis van input van alle omwonenden. Tijdens de informele bewonersavond worden onder meer de parkeerplaatsen en de te realiseren speelgelegenheden besproken. De avond begint om 19:30 uur. Aanmelden kan via d.admiraal@vijfheerenlanden.nl.