• Het organisatiecomité op het gezellige terrein van de Galgenwaard.
• Het organisatiecomité op het gezellige terrein van de Galgenwaard. Foto: aangeleverd

Jaarlijks evenement op Galgenwaard beleeft 27ste editie

Gezelligheid troef op Jeu de Boulesdag

oosterwijk • Het evenement staat steevast gepland op de laatste zaterdag van de maand juni. Dit keer alweer voor de 27ste keer. Gijs van Houwelingen is voorzitter van het organisatiecomité. De bestuursleden weten volgens hem precies wat ze aan elkaar hebben. Vier keer per jaar wordt er vergaderd. Op de dag zelf zijn ze al vroeg in touw om alles op het terrein in gereedheid te brengen. "Het is elk jaar weer een groot succes. Het aantal deelnemers schommelt tussen de zestig en zeventig. Het deelnemersveld wisselt nogal. Elk jaar zie je weer nieuwe gezichten." Ook oud-Oosterwijkers. Merkwaardig genoeg is de deelname van de huidige bewoners uit het mooie dorpje niet zo heel groot. "Dat komt ook een beetje omdat er veel nieuwe mensen in het dorp zijn komen wonen", meent Van Houwelingen.

Professionals

Het evenement begon begin jaren '90 op het terrein achter de Lingehoeve, waar Noud Hutten toen nog de scepter zwaaide. "Het niveau is niet zo heel hoog", zegt de Oosterwijker heel eerlijk. Maar daar gaat het volgens de oud-Oosterwijker ook helemaal niet om. "Het gaat puur om de gezelligheid. Toch zitten er ook wel ervaren professionals bij." Maar, zo benadrukt hij, het spel is ook interessant voor mensen die het spel nog nooit hebben gespeeld. "Er is altijd wel iemand die je wil helpen en de regeltjes uit wil leggen."

Inschrijven

Inschrijven kan zaterdag 29 juni tot 10:15 uur. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon. Inschrijven kan per team van twee personen. Als iemand alleen komt gaat de organisatie op zoek naar een teamspeler. Aan het eind van de dag wordt bekend gemaakt welk team eerste, tweede of derde is geworden. Die krijgen een mooie beker mee naar huis. De winnaar van de eerste prijs krijgt ook de wisselbeker voor een jaartje in zijn bezit. Ook enthousiaste kijkers of genieters zijn meer dan welkom. "Kom voor de gezelligheid met een hapje en een drankje en een gezellig muziekje erbij", zo staat in de uitnodiging van het bestuur.