Everstein zet deur wagenwijd open voor oud-spelers

Veel nieuwe gezichten bij SC Everstein

regio • Bij LRC, WNC, Heukelum en Leerdam Sport gaan en komen een behoorlijk aantal spelers. Dit jaar roerde ook SVS'65 zich aardig op de 'transfermarkt'.

De meest in het oog springende aanwinst in Spijk is natuurlijk de terugkeer van spits Willem Looijen. In zijn kielzog komt ook Levi Slob mee van Nivo Sparta. Daarnaast keren Mark Kortlever (GJS) en Jeremy de Vries (SVW) terug. Maurice Schopenhouer voegt met SVS'65 een twintigste club aan zijn loopbaan toe.

Flink verloop

Eersteklassers LRC en WNC kennen altijd een flink verloop. Bij LRC vertrekken onder meer basisspelers Wesley Swets, Thijs Janssen en Furkan Cetin. Mark den Hartogh, Ferry Meijdam en Mark van Ingen zijn drie van de nieuwe spelers. Bij WNC is het verloop overigens wel eens groter geweest. Het vertrek van Maxim Kivaka naar Sliedrecht is echter een behoorlijke aderlating.

Tweedeklasser Heukelum ziet topschutter Ferry Meijdam naar buurman LRC vertrekken. Robin Boekhout (Deltasports'95) en Floris Kool (terug naar HSSC'61) vertrekken weer na één seizoen.

Everstein

Bij de derdeklassers kent de selectie van sc Everstein de meeste nieuwe gezichten. SC Everstein heeft de deur wagenwijd open gezet voor spelers die al een verleden bij de club hebben. Na een uitstapje van een jaar bij het Utrechtse DESTO maken Yently Lemmer en Nader Mechichi hun rentree bij de Everdingse derdeklasser. Guillermo Ooft, die vorig seizoen eveneens de kleuren van DESTO verdedigde, en eerder al een seizoen actief was voor Woerden, keert voor de tweede keer terug bij de roodwitten. Ook Martin Shijakov (was gestopt) en Ricardo de Keijzer (JSV) keren terug. Jort Binneveld, die in een grijs verleden één seizoen aan de dijk voetbalde, maakt de overstap van Vianen.

HSSC'61 houdt zijn selectie intact en verwelkomt alleen Floris Kool. Bij Vuren vertrekken Ronald Vroegh (GVV) en Wesley van Eck (Haaften). Remon Steenbruggen komt over van Herovina. Haaften hoopt het vertrek van doelman Lars Tertoolen op te vangen met de komst van Van Eck. Ronald Zondag komt over van WNC.

Aan boord

In de vierde klasse blijft bij Asperen iedereen, ondanks de degradatie, aan boord. Dat geldt dus ook voor doelman Dennis Rooijackers, die zoals ieder jaar een reeks geïnteresseerde clubs nul op het rekest gaf. Dick Schaaij keert in Asperen na een seizoen Leerdam Sport weer terug. In Leerdam West is het aantal nieuwe spelers weer groot. Eén van de negen aanwinsten is Youssef Boudou (SVW). Hij was al eerder actief bij Leerdam Sport. Bij de overige vierdeklassers is het vrij rustig: bij Herovina vertrekt aanvaller Jeffrey van der Meijden naar GVV'63. ASH ziet alleen jeugdspelers Sam van Zuijdam naar Haaften gaan. Bij Rhelico vertrekt helemaal niemand.

De overstap van Beesd naar het zaterdagvoetbal kost de selectie niet al te veel spelers. Alleen Rens Bronk en Niels Jonker blijven op de zondag actief. Igor Bassa gaat lager spelen. Beesd vult de gaten op met vier jeugdspelers en de na lang blessureleed weer fitte Arjan van de Bosch.

Kijk voor het volledige overzicht op


q www.regio-voetbal.nl

Maarten van Hoogevest