Binnenkort echt over op ondergrondse container

west betuwe • Het gaat toch echt gebeuren: vanaf maandag 1 juli moeten de meeste inwoners van de acht Avri-gemeentes – waaronder gemeente West Betuwe – hun restafval naar ondergrondse containers brengen.

Op een paar plaatsen moeten inwoners nog gebruik maken een tijdelijke bovengrondse container, omdat de ondergrondse variant nog niet is geplaatst. De komende tijd werken de aannemers van Avri door om de laatste containers te plaatsen. Inwoners die gebruik gaan maken van ondergrondse of tijdelijke bovengrondse restafvalcontainers hebben hun afvalpas – als het goed is – dinsdag ontvangen. Met die pas openen zij restafvalcontainer. Inwoners die de pas nog niet hebben ontvangen kunnen contact opnemen met Avri. De inwoners die vanaf 1 juli voor het eerst gebruik gaan maken van een ondergrondse container houden de eigen grijze container voor restafval over. Daar moeten voortaan de plastic verpakkingen en drinkpakken in verzameld worden. Omdat daar dus geen restafval in de grijze container mag achterblijven, wordt als service wordt de grijze container gratis geleegd op de laatste ophaaldag in juni. Op de afvalkalender voor de periode van juli tot en met december 2019 staat op welke dagen Avri de containers in de regio komt legen. Voor veel inwoners veranderen de ophaaldagen, daarom wordt aangeraden de kalender goed te bekijken. Inwoners die voor 2019 al een keer een papieren kalender hebben aangevraagd, ontvangen eenmalig automatisch de nieuwe kalender op papier. Andere inwoners kunnen een papieren kalender aanvragen via 0345-585353 of info@avri.nl. De aangevraagde kalender wordt begin juli verstuurd.

Avri laat ook weten dat het werk er op maandag 1 juli nog niet helemaal opzit. Zo moeten sommige ondergrondse containers waar nu nog 60 liter-zakken in passen, worden aangepast. Op sommige containerplaatsen komt nog groene beplanting. En natuurlijk worden de tijdelijke restafvalcontainers vervangen door definitieve containers.