• De organisatie van de Glaspark Obstacle Run.
• De organisatie van de Glaspark Obstacle Run. Foto: Nico van Ganzewinkel

Eerste editie Glaspark Obstacle Run

leerdam • Er hebben zich al meer dan driehonderd mensen aangemeld voor de eerste editie van de Glaspark Obstacle Run op zaterdag 22 juni. Inschrijven kan nog steeds.

Het evenement is een initiatief van CrossFit Leerdam, vv LRC en Hockey Club Leerdam. Deelnemers trotseren een parcours van 6 kilometer. De start is op het hoofdveld van LRC, deelnemers gaan dan naar veld twee, duiken vervolgens de weilanden in, pakken hier en daar een slootje mee, keren terug naar het sportpark en eindigen tenslotte bij het Schapenweitje. Op het parcours bouwt Bruggink & Rougoor – bekend van de MudMasters – tien obstakels, CrossFit Leerdam zorgt voor hetzelfde aantal hindernissen, terwijl de sportklas van het Heerenlanden College ook een obstakel verzorgt. De hindernissen bestaan onder meer uit monkey bars, containers waarover geklommen moet worden, touwladders, zandbulten, muurtjes van verschillende hoogte, slootjes en waterpartijen. Iedereen (lid of geen lid van één van de organiserende verenigingen) kan meedoen. Ook kinderen: voor jonge deelnemers is er een speciale kidsrun uitgezet. Volwassenen kunnen meedoen in teamverband, maar ook individueel. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom: per obstakel is er namelijk een moeilijke en een makkelijke variant.

De dag wordt afgesloten met een feestavond. Deze avond mét dj's en artiesten is vrij toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een gezellig feestje. Meer informatie over het programma, tickets en tijden is te vinden op onderstaande website.

q www.glasparkobstaclerun.nl