Wandelen voor Villa Pardoes

lexmond • Marianne Duits uit Hei- en Boeicop organiseert vrijdagavond 21 juni in Lexmond een midzomeravondwandeltocht. De opbrengst gaat naar Villa Pardoes, het vakantiepark naast de Efteling waar gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar gratis een week mogen verblijven.

Marianne Duits is moeder van een gehandicapte zoon: Endrie (11 jaar). Hij heeft een hersenbeschadiging opgelopen tijdens de zwangerschap, ook wel genaamd cerebrale parese (CP). "Mijn zoon zit al zijn leven lang in een rolstoel en kan niet zelfstandig functioneren", vertelt Marianne. "De zorg voor hem is intensief. Naast mijn man neemt ook mijn dochter Sanne (13) een deel van de zorg voor haar rekening. En af en toe springt ook oma bij." Met Pasen is de familie Duits een week op vakantie geweest bij Villa Pardoes in Kaatsheuvel. "Een heerlijke onbezorgde week", zegt Marianne daarover.

Met de midzomeravondwandeltocht wil ze nu geld inzamelen voor Villa Pardoes. Deelnemers kunnen vrijdag 21 juni kiezen uit de afstanden 5, 10 en 15 kilometer. De start (en finish) is bij Huis Het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg 6 in Lexmond. Deelnemers aan de 15 kilometer kunnen inschrijven en vertrekken tussen 20:00 en 20:30 uur, deelnemers aan de 10 kilometer tussen 20:30 en 21:00 uur en deelnemers aan de 5 kilometer tussen 21:00 en 21:30 uur. Het inschrijfgeld is 7,50 euro, waarvan tenminste 2,50 euro naar het goede doel gaat.

Iedere deelnemer ontvangt een gratis consumptie en een gratis lot voor de verloting. De hoofdprijs bestaat uit twee toegangskaarten voor de Efteling. Er is ook een mogelijkheid om extra loten te kopen voor 1 euro per stuk. Onderweg krijgen de deelnemers ook nog een versnapering. De tocht van 5 kilometer is ook toegankelijk voor rolstoelers en scootmobiels.