• Tijdens het feest werd ook een vlag met logo onthuld.
• Tijdens het feest werd ook een vlag met logo onthuld. Foto: aangeleverd

Mijlpaal voor vriendenstichting

haaften • Samen met bewoners van het zorgcentrum vierde stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg dinsdag haar 20-jarig bestaan. Toen werd ook een vlag met het logo van de stichting gepresenteerd.

De vriendenstichting werd op 10 juni 1999 opgericht, met als doel extra financiële middelen te verwerven. Hierdoor kunnen ten bate van de bewoners van De Wittenberg zaken bekostigd worden die buiten het zorgbudget vallen. Zo konden in de achterliggende 20 jaar een rolstoelbus en een duofiets aangeschaft worden, maar ook kleinere zaken, zoals bijvoorbeeld een cd-speler, boeken en dergelijke. Ook werd er bijgedragen aan de aanschaf van een Fietslabyrint en een BelevenisTafel. Met een Fietslabyrint stelt mensen in staat om digitale fietstochten te maken. En een BelevenisTafel is ook digitaal hulpmiddel dat gebruikers uitdaagt en interactie teweeg brengt. En binnenkort wordt een BrainTrainer besteld, ook weer een hulpmiddel om bewoners te stimuleren.

In 2018 is de aanleg van een belevenistuin achter het zorgcentrum gerealiseerd. Hiermee is een grote wens van De Wittenberg in vervulling gegaan. De vriendenstichting is compleet afhankelijk van donaties, giften en schenkingen door particulieren, bedrijven, kerken en dergelijke. Ook leveren enkele fondsen af en toe een bijdrage.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst afgelopen dinsdag, trakteerde de jarige stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg nog maar weer eens. Er werden bossen chrysanten uitgedeeld voor de huiskamers en de bewoners. Lewis Flowers uit Tuil was de sponsor hiervan. Natuurlijk was er ook taart.