Feestavond met 'Die Verrückte Stunde'

heukelum • Dorpshuis De Krakeling in Heukelum is zaterdag 22 juni in de ban van foute muziek: 'Die Verrückte Stunde' van 538 en een lokale dj zorgen voor de muziek. De deuren gaan open om 21:00 uur, het feestje gaat tot 01:00 uur door. Kaarten zijn aan de deur te koop voor 12,50 euro. De avond wordt georganiseerd door een groep jongens tussen de 16 en 20 jaar oud vanuit het project Jong & Meer West Betuwe. Jong & Meer West Betuwe richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar die iets willen betekenen voor hun maatschappelijke omgeving. In januari meldde zich een groep jongens uit Heukelum bij het project, deze jongelui merkten al enige tijd dat er nauwelijks iets werd georganiseerd voor hun leeftijd. Daar wilden zij verandering in brengen, in een half jaar tijd werd dit feest opgetuigd. Meer informatie over Jong & Meer West Betuwe is te verkrijgen bij Stijn Brokx via sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of 06-23322831.


Opbrengst fancy fair

hei- en boeicop • De onlangs gehouden fancy fair van de School met de Bijbel in Hei- en Boeicop heeft 3.680,55 euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor de aanleg van een natuurspeeltuin. Ook gaat er 10 procent naar het Ronald McDonald Kinderfonds.


Pop-up orkest in Rumpt

rumpt • Op zaterdag 21 september wordt in Rumpt een bijzondere muzikale activiteit georganiseerd voor jong en oud: strijkers, blazers en slagwerkers uit het hele land kunnen dan meespelen in een pop-up orkest, dat speciaal voor deze dag wordt samengesteld. Vanaf 09:30 uur wordt er gerepeteerd onder leiding van Bart van den Goorbergh (trompettist en dirigent), Gerianne Wigboldus (violiste) en Marilou Krouwel (fluitiste en dirigente). Aan het einde van de dag volgt er een afsluitend concert in het Rumpts Kerkje met een gevarieerd repertoire, variërend van klassiek tot pop. Aanmelden kan vanaf nu via bvdgoorbergh@gmail.com. De kosten voor de hele dag, inclusief lunch, bedragen voor volwassenen 35 euro per persoon en voor jongeren 25 euro. Om een goede balans in het orkest te verkrijgen, is voor sommige instrumentgroepen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Autowasactie in Vuren

vuren • Op de parkeerplaats van de gereformeerde kerk in Vuren vindt vrijdag 28 juni weer een autowasactie plaats. Tussen 17:00 en 20:00 uur gaan de jeugdleden van de kerk aan de slag. Autobezitters mogen zelf bepalen wat ze betalen voor de poetsactie. Er worden ook lootjes voor een grote verloting te koop. Tijdens het wachten op de schone auto, is er voor iedereen koffie en thee. Ook er is ook wat lekkers van de barbecue te koop. De opbrengst van de autowasactie is bestemd voor het jeugdwerk.


Fikse opbrengst in Enspijk

enspijk • De rommelmarkt in Enspijk heeft zaterdag 6.600 euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk en tuin in het dorp. Bij de grote verloting zijn de volgende nummers in de prijzen gevallen: 1837, 746, 1780, 1647, 787, 1584, 1719, 3935, 1895 en 1894. Meer informatie is te verkrijgen bij Gerrit de Jager via 0345-651824.