Uitslag puzzel Rondje Regio

11 jun 2019, 17:01

regio • Water genoeg in de regio, en dus ook bruggen genoeg. Lezers van de bijlage Rondje Regio van Het Kontakt konden testen hoeveel van die oeververbindingen ze herkenden. De uitslag is nu bekend. Drie inzenders krijgen binnenkort een tegoedbon thuisgestuurd voor een high tea bij De Hoofdwacht in Gorinchem voor twee personen. Dat zijn Laura Jansen uit Gorinchem, Leandra van Vuuren uit Hardinxveld-Giessendam en H. Vink uit Kinderdijk. Drie andere gelukkigen vinden binnenkort een VVV-cadeaubon op hun deurmat. De namen van deze winnaars: Ali Koning uit Andel, Henri Verhoeven uit Nederhemert en Maria 't Lam-van der Ham uit Leerbroek. Alle winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. De juiste oplossing was: 1: Leerdam - 2: Heukelum - 3: Hardinxveld-Giessendam - 4: Alblasserdam - 5: Arkel - 6: Zaltbommel - 7: Vianen - 8: Giessenburg - 9: Gorinchem.


Jaarlijkse fokdag WVAV

regio • Paardenfokkers uit de wijde regio komen op zaterdag 22 juni bij elkaar op het terrein van De Waddesteijnruiters in Asperen voor de vijftigste fokdag van de VWAV. VWAV staat voor 'Vereniging tot bevordering van de Warmbloedpaardenfokkerij in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden en de aangrenzende gebieden'. De vereniging telt al jaren een stabiel aantal leden van ongeveer 120 en is in 1946 opgericht. Eerst werd om de 2 jaar een fokdag gehouden. Later werd dat, mede dankzij een groeiend aantal sponsors, een jaarlijkse bijeenkomst. "Het zijn gezellige dagen waarop veel te zien en te beleven is", vertelt voorzitter Arie de Groot van de VWAV. Er zijn keuringen, met tussendoor een tuigpaardenconcours en wedstrijden. "De fokkerij en de sport lopen door elkaar heen, het is een gevarieerde dag." De term 'warmbloedpaarden' is overigens een begrip dat volgens De Groot in de tijd gezien moet worden. "Net na de oorlog verplaatste de belangstelling bij paardenfokkers van de ouderwetse werkpaarden naar de luxere paarden. Die paarden worden warmbloedpaarden genoemd." Dit verwijst vooral naar het temperament van de rassen: warmbloedpaarden zijn over het algemeen gretiger en feller. Ze zijn vooral in de dressuur- en springsport te vinden.

De jaarlijkse fokdag van de WWAV is zaterdag 22 juni voor de derde keer bij De Waddesteijnruiters aan de Stardam 1 in Asperen. Entree is gratis en er is catering. De dag duurt van 09:00 tot 16:30 uur.

q www.vwav.nl


Diabetes Café over hypo's

gorinchem • Diabetesvereniging Nederland organiseert op donderdag 11 juli een Diabetes Café in Gorinchem. Jeroen Doorenbos geeft deze avond een presentatie over hypo's. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen en ook het uitwisselen van ervaringen staat centraal. De avond vindt plaats in gemeenschapshuis De Bogerd aan de Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem. Het programma duurt van 19:30 tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Het Diabetes Café is gratis toegankelijk en bedoeld voor mensen met diabetes, hun familieleden en andere geïnteresseerden uit Gorinchem en omgeving. Aanmelden vooraf kan via diabetescafe.gorinchem@gmail.com of 0183-760521.