• Wilbert Mostert met een kanjersnoek.
• Wilbert Mostert met een kanjersnoek. Foto: aangeleverd

Een dag vol activiteiten bij De Snoek

11 jun 2019, 10:19

leerdam • Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert zaterdag 15 juni een open dag. Locatie is eiland Het Oevertje langs de Zuidwal, naast de rondvaartboten.

Er is voor de jeugd een interessant programma. Ze kunnen niet alleen veel informatie inwinnen over de vereniging, maar bijvoorbeeld ook met een echte visboot de Linge op. Zo kunnen ze onder meer ontdekken hoe een 'visvinder' werkt, oefenen met een echte zeehengel en een poging doen om de dobber van een lichte werphengel op de juiste plek te krijgen. Verder is er tijdens de open dag een schminker aanwezig, de scouting is ook present. En Jong Bazuin zorgt voor een muzikale noot.

Natuurlijk zijn er ook een aantal visdemonstraties. Om 10:30 uur legt Wilbert Mostert het één en ander uit over vissen op roofvissen. En om 12:00 uur is er een demonstratie over vissen met de feederhengel door Ton van Kooten. Om 13:00 uur draait alles om de bellyboot: dat is klein bootje waarmee vissers het water op kunnen gaan. Voor nieuwe jeugdleden van De Snoek is er om 14:00 uur een uitleg over vissen met een vaste hengel. Ook ouders zijn dan welkom om het één en ander op te steken. Deelnemers krijgen uitleg over het maken van een tuigje of waar ze op moeten letten als ze een tuigje kopen. Verder krijgen nieuwe jeugdleden een telescoophengel met een paar tuigjes mee. Tot slot is er om 15:00 uur een workshop over het vissen op karper, waarin Hans van Vrouwerf erg bedreven is. Hij laat wat methodes zien om deze vissoort aan de haak te slaan.

q http://www.lhvdesnoek.nl/