Kunstverkoop in Tuil

6 jun 2019, 11:17

tuil • Stichting Madamfo organiseert op de Langstraat 9 te Tuil op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 12:00 tot 17:00 uur een Afrikaanse kunstexpositie. Er zijn oude maskers, beelden, terracotta, keramiek en sieraden te koop. Toegang is gratis. Met de opbrengst wil de stichting Madamfo een apotheek ondersteunen in Ghana.

Het Madamfo ziekenhuis in Takoradi heeft een kleine apotheek. Maar de locatie is niet ideaal, zo is er geen klimaatbeheersing en de mensen beschikken niet over een computer. Door verplaatsing van de apotheek naar een gebouw naast het ziekenhuis en een bescheiden uitbreiding is een betere service en bovendien een bereikbaarheid van 7 dagen in de week en 24 uur per dag mogelijk. Met name aan deze laatste faciliteit, die in de stad momenteel niet aanwezig is, bestaat grote behoefte.

Wilde Ganzen ondersteunt deze actie. Dit betekent dat ze een 50 procent premie geven, boven op het bijeengehaalde bedrag. Mensen kunnen het doel steunen door naar de kunstverkoop te komen. Deze is zaterdag 15 en zondag 16 juni van 12:00 tot 17:00 uur. Adres: Langstraat 9 in Tuil.