Nationale Lenteloop Papendrecht

3 jun 2019, 22:15

regio • De Nationale Lenteloop in Papendrecht maakt sinds vorig jaar deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, maar beleeft op zaterdag 8 juni alweer zijn 37e editie.

De wedstrijdloop over 10 kilometer voert de deelnemers door hartje Papendrecht, over dijken en langs de Beneden-Merwede. Start en finish liggen op de baan van AV Passaat. Met de Nationale Lenteloop is de eerste helft van het Grote Rivieren Loopcircuit 2019 alweer achter de rug. De wedstrijd in Papendrecht is immers de vijfde in deze serie van negen in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. Om 15:00 uur klinkt op de Passaat-baan aan de Andoornlaan het startschot voor de wedstrijdloop over 10 kilometer. De prestatieloop over 5 kilometer begint om 14:00 uur en vanaf 12:00 uur zijn er jeugdlopen in alle leeftijdscategorieën.

In Papendrecht worden meer dan duizend deelnemers verwacht. Lopers kunnen zich op de dag zelf melden in het clubgebouw van Passaat, waar voldoende kleed- en douchegelegenheid is. Bart van Nunen is houder van het scherpe parcoursrecord bij de mannen: 30:09. Marlies Jongerius is sinds 2017 de snelste vrouw: 37:39. De Nationale Lenteloop zal meer duidelijkheid creëren over het overall klassement van het Loopcircuit. Daarvoor tellen na de negende wedstrijd de zes beste uitslagen uit de competitie mee. Timo de Geus zit in de 'driving seat' bij de mannen, met Jeroen van Damme als naaste achtervolger. Leendert van der Lugt is ook nog in de buurt. Bij de vrouwen toonde Petra Sloots zich als nieuwe favoriet voor het eindklassement met haar winst in de Krakelingenloop in Heukelum. Voorlopig staat Vivianne Steegstra nog keurig bovenaan in de tussenstand.

Meer informatie is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit en www.nationale-lenteloop.nl.