Workshop 'Omgaan met hangjongeren'

4 jun 2019, 11:50

vijfheerenlanden • Het jongerenwerk in Vijfheerenlanden organiseert op dinsdag 11 juni in samenwerking met de gemeente de workshop 'Omgaan met handjongeren'. Speciaal voor mensen die het moeilijk vinden om jongeren aan te spreken op hun gedrag, maar die wel graag willen leren om het gesprek aan te gaan. Hans Kaldenbach, autoriteit op het gebied van jongeren, straatcultuur en communicatie, geeft de workshop. Samen met een acteur worden er op interactieve wijze lokale situaties uitgelicht. Aanwezigen krijgen tips over de meest effectieve wijze van communicatie. Onderwerpen die zeker aan bod zullen komen zijn: omgaan met provocatie, hoe een bepaald doel te bereiken (zoals: zorgen dat er geen troep wordt achtergelaten) en hoe gewoon een praatje te maken. De avond begint om 19:30 uur in Het Dak in Leerdam, deelname is gratis. Maar aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via jeroenschotting@stjjmh.nl of via 06-25179684.


Informatieavond Reilinghplein

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden organiseert woensdag 12 juni een informatieavond over de herinrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam. Alle inwoners zijn natuurlijk welkom, maar de avond is in het bijzonder gericht op de omwonenden van het plein en de inwoners van Leerdam. De informatieavond vindt plaats van 18:00 tot 22:00 uur in het voormalige ABN AMRO-pand. De bewoners van Leerdam hebben vorig jaar in groten getale gekozen voor een nieuw ontwerp van het Reilinghplein. Dit plan is verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Tijdens de inloopavond wordt er informatie gegeven over het ontwerp, de vervolgstappen en de planning. Ook wordt de aannemer voorgesteld die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Er is gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan aan de verschillende thematafels.


Digitale Stad hoopt op eindsprint

regio • Een week voor de uiterste aanmelddatum heeft nog 'slecht' 27 procent van de bewoners van het buitengebied van Rivierenland - waaronder gemeente West Betuwe - zich aangemeld voor glasvezel via Digitale Stad. Pas als minstens de helft van de adressen in de 'witte gebieden', waar nu alleen nog internet mogelijk is via een ouderwets koperdraadje, zich voor 12 juni aanmeldt, gaat Digitale Stad in al deze braakliggende gebieden in Regio Rivierenland glasvezel aanleggen. Digitale Stad had op iets meer gehoopt, geeft woordvoerder Jordi Duits ruiterlijk toe. "Maar we weten uit ervaring dat veruit de meeste mensen zich op het laatste moment inschrijven. Afgelopen weekend hebben we nog inschrijfkaarten met antwoordenveloppen gestuurd naar mensen die nog niet hebben gereageerd. Wat ook meespeelt is dat er nog een andere partij actief is." Dat is Glasvezel Buitenaf. Die aanbieder maakte vorige maand bekend in elk geval in de gemeente West Maas en Waal glasvezel te gaan aanleggen. "Daarnaast is er vooralsnog geen andere gemeente waar we nu al concreet kunnen zeggen dat we gaan aanleggen", zegt woordvoerder Suze van Baar desgevraagd. De campagne van Glasvezel Buitenaf loopt iets langer door, tot 17 juni. In Zaltbommel en Maasdriel stond de stand vorige week op 17 procent, in Culemborg op 18 en in West Betuwe en Tiel op 19 procent. Digitale Stad heeft geen onderverdeling per gemeente voorhanden.