• Klaartje de Heus wordt in de bloemetjes gezet.
• Klaartje de Heus wordt in de bloemetjes gezet. Foto: Gemeente West Betuwe

25 jaar in de politiek

3 jun 2019, 08:52

west betuwe • De raadsvergadering van de gemeente West Betuwe werd vorige week dinsdag feestelijk afgesloten. Klaartje de Heus, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, is al 25 jaar actief in de gemeentelijke politiek.

De allereerste installatie van Klaartje de Heus als raadslid vond plaats op 12 april 1994. Sindsdien heeft ze zich als raadslid altijd weer ingezet voor de belangen van de inwoners.

Wethouder

In de periode van 1999 tot 2001 heeft ze haar plek in de raad tijdelijk omgewisseld voor een positie als wethouder. Een carrière in de gemeentelijke politiek om trots op te zijn. Haar 25-jarig jubileum was daarom zeker een moment om bij stil te staan.

Aan het eind van de raadsvergadering verraste de vervangend voorzitter van de raad, Jos van Maanen (SGP), Klaartje met mooie woorden en een prachtige bos bloemen.

De jubilaris bedankte de raad voor het gebaar en zei: "Ik heb het met plezier gedaan, jarenlang. U weet wat mijn inzet was: niet voor mezelf, maar echt voor de burgers. Ik hoop het nog een paar jaar vol te houden."