• Eén van de deelnemers van de open deurroute.
• Eén van de deelnemers van de open deurroute. Foto: aangeleverd

Schoonrewoerd zet deuren open

4 jun 2019, 09:31

schoonrewoerd • Schoonrewoerd laat zaterdag 15 juni weer zien hoe ondernemend ze is met open deurroute Schoonrewoerd BinnensteBuiten.

Tussen 10:00 en 17:30 uur zetten een aantal inwoners hun deuren open om belangstellenden kennis te laten maken met hun werk, hobby of passie. Bezoekers van deze open deurroute kunnen bijvoorbeeld een mooie natuurtuin bewonderen, maar zich ook vergapen aan modeltreinen, oude brommers en allerlei brocante en kunstartikelen. Daarnaast zijn er proeverijen en demonstraties.

Op sommige plaatsen worden geschiedenisverhalen verteld, elders wordt weer brood gebakken in een houtgestookte oven. Er is ook een sneltekenaar present die karikaturen tekent. En 's middags is er een muziekoptreden op het plein bij de kerk en in De Schaapskooi is er een programma voor kinderen.

Alle deelnemers zijn goed te bereiken met de auto, maar qua afstand is de route ook prima op de fiets te doen. De routefolders met alle adressen en een korte beschrijving van wat bezoekers kunnen verwachten, liggen in de winkels in Schoonrewoerd, bij Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55 in Leerdam en bij de deelnemers die te herkennen zijn aan de Schoonrewoerdse vlag in de kleuren rood, blauw en geel.

De open deurroute - Schoonrewoerd BinnensteBuiten - is een particulier initiatief en heeft als doel mensen met elkaar te verbinden. Meer informatie is ook te vinden op de Facebook-pagina: www.facebook.com/schoonrewoerdbinnenstebuiten en op Instagram: instagram.com/schoonrewoerdbinnenstebuiten.