Vragenlijst over woonwensen

3 jun 2019, 13:25

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden werkt aan een nieuwe woonvisie en heeft daarom alle inwoners gevraagd om online een vragenlijst in te vullen over hun woonwensen. In de woonvisie zet de gemeente verwachte, gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen op woongebied voor de komende jaren op een rij. Vijfheerenlanden wil daarom graag input vanuit de bevolking. Wat voor soort woningen moet er gebouwd worden? Moet er meer gebouwd worden voor starters of meer voor senioren? Alle huishoudens van de gemeente Vijfheerenlanden ontvangen een brief met de vraag om de enquête in te vullen. Voor degenen die niet beschikken over internet is er de mogelijkheid een papieren vragenlijst aan te vragen bij de receptie van de drie gemeentehuizen. Inwoners kunnen de enquête tot en met maandag 17 juni invullen.

q www.vijfheerenlanden.nl/woonenquete


't Winkeltje ook op donderdagmorgen

leerdam • 't Winkeltje aan de Noordwal is voortaan ook op donderdagmorgen open. 't Winkeltje is een begrip in Leerdam en omgeving, in de volksmond wordt het ook het kerkwinkeltje genoemd. Inwoners kunnen hier al hun bruikbare spullen brengen of op laten halen. 't Winkeltje is altijd open op dinsdag, woensdag en vrijdag. Daar komt nu op veler verzoek de donderdagmorgen bij. Tijdens de weekmarkt is de winkel open van 9:30-12:30 uur. De totale opbrengst van de verkoop is bestemd voor de Protestantse Gemeente, met name voor het onderhoud van de gebouwen.


Collecte Dorcas voor projecten Jemen

leerdam • Vrijwilligers van ontwikkelingsorganisatie Dorcas gaan van dinsdag 11 juni tot en met zaterdag 15 juni in Leerdam op pad om te collecteren voor de projecten van Dorcas in Jemen. Dorcas-medewerker en Jemen-expert Wim den Hartog: "In Jemen woedt al vier jaar een allesverwoestende oorlog. Het conflict is moeilijk uit te leggen, maar de dramatische gevolgen snapt iedereen. Rebellen, het leger, Al Qaida en IS zetten het land op slot. De bevolking van Jemen is het slachtoffer van regionale rivaliteit tussen grootmachten Iran en Saoedi-Arabië, die door hun hakken in het zand te zetten een oplossing in de weg staan. Werk is er niet, de gezondheidszorg ligt plat, veel scholen zijn gesloten, en het straatbeeld bestaat uit kapotgeschoten huizen. We willen niet toekijken hoe een generatie kinderen verloren gaat aan ontwikkelings- en groeiachterstand." Dorcas start met het geven van voedselhulp aan families in het door hongersnood en oorlog getroffen Jemen. Veel mensen zijn vanwege het conflict afgesneden van voedselvoorziening en zeer moeilijk bereikbaar. Daarom werkt Dorcas samen met ITDC (International Training and Development Center), een lokale organisatie die al decennia lang in Jemen werkt. Samen zetten de organisaties zich in om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met de eerst nodige voedselhulp.


Voor moeilijke voeten

leerdam • In Emma in Leerdam houdt Jonker Speciaal Schoeisel op dinsdag 11 juni een verkoopochtend voor mensen met moeilijke voeten. Tussen 10:00 en 12:00 uur zijn bezoekers welkom. Jonker levert al ruim 15 jaar schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen.