• Gerard Breider maakte drie goals.
• Gerard Breider maakte drie goals. Foto: Jeroen de Bruin

Alliance geen partij voor Asperen: 6-0

asperen • Vierdeklasser Alliance uit Roosendaal was voor Asperen geen partij in de afvalrace voor een plaats in de derde klasse. Na een vroege openingsgoal van Gerard Breider bleef het tot rust nog 1-0. In de tweede helft scoorde Asperen echter liefst vijf keer en liep de score op tot 6-0.

In de nacompetitie finale tegen de sterke vierdeklasser Brakel zal Asperen op Pinksterzaterdag nu de plaats in de derde klasse moeten zien te redden. Dat zal op het neutrale terrein in Woudrichem voor Asperen zeker veel lastiger worden.

Asperen-trainer Jaap van Hattem keek alvast vooruit: "De eerste horde is genomen, maar de tweede tegen Brakel wordt veel zwaarder. Vandaag had het bij rust al beslist moeten zijn. De 1-0 voorsprong was te mager, want het had zeker 3-0 moeten zijn. Nu moest keeper Dennis Rooijackers nog twee keer in 1 op 1 situaties de gelijkmaker voorkomen. Na rust was de partij gelukkig wel snel beslist en werd het een simpele zege."

Na acht minuten nam Asperen al met 1-0 de leiding. Wel met dank aan Alliance-keeper Bram IJzerman die een houdbaar afstandsschot van Gerard Breider onder zich door in het doel liet glippen: 1-0. Nadien verzuimde Asperen om door te drukken. Ruben Boet trof met een verre knal de paal en Tareq Ibrahim schoot naast. Kort na een drinkpauze bleek hoe riskant de 1-0 stand was. Keeper Dennis Rooijackers moest bij een doorbraak van Jurre Kluin redden. Het meeste doelgevaar bleef wel van Asperen komen. Uit een voorzet van Michiel den Hartog miste Carlo van Santen echter een riante kans door de bal over te koppen. Vlak voor rust kreeg Alliance toch weer een reële kans, maar de betrouwbare keeper Rooijackers was invaller Jeffrey Wouters te vlug af.

De tweede helft was eenzijdig. Nicky Maas moest op de Brabantse doellijn nog een goal van Pieter Marten Hoekstra voorkomen, maar in de 51e minuut werd het toch 2-0. Weer door Gerard Breider. Hij rondde een pass van Michiel den Hartog koel af: 2-0. Bij de volgende doorbraak van Breider redde keeper IJzerman met zijn voet. Even later herhaalde hij dit kunstje nog tweemaal. Zo dook hij de bal ook knap van Breiders voeten. Een vlotte aanval via Tareq Ibrahim en Gerard Breider leidde toch tot het derde doelpunt dat Carlo van Santen hoog binnenschoot: 3-0. Een half uur na de thee werkte Alliance-verdediger Roel Buijk een voorzet van Maikel Groenenberg in eigen doel: 4-0. Even later schoot Tareq Ibrahim de 5-0 binnen. Doelman Dennis Rooijackers voorkwam voor Asperen dat invaller Sijmen Peereboom de eer redde. In plaats daarvan werd het vijf minuten voor tijd zelfs nog 6-0, want na voorbereidend werk van Michiel den Hartog liep Gerard Breider simpel zijn derde doelpunt binnen.