woensdag 25 december

Kerstzang
7:50, Haaften, Zorgcentrum de Wittenberg. Op Eerste Kerstdag wordt er door een aantal zangliefhebbers kerstliederen gezongen voor de bewoners van de Wittenberg. Onder leiding van Anja de Bruijn-Bok met dwarsfluit, is het een plezier om mee te zingen. Om 7:50 uur -tien minuten voor acht- dient men aanwezig te zijn. Na het zingen is er gezellig wat napraten onder het genot van koffie of thee met krentenbrood. Er wordt rekening gehouden met kerkdiensten.

Winterbioscoop
11:00, Herwijnen, GeoFort. Deze winter kun je bij GeoFort voor het eerst genieten van de ultieme bioscoopbeleving met de leukste familie- en kinderfilms.. op een forteiland! In de Winterbioscoop geniet je met het hele gezin van films als Ice Age, The Polar Express en The Grinch. Bekijk het complete filmoverzicht op de website van GeoFort. Na of voor de film duik je de GeoExperience in. Hier maak je zelf sneeuw in het GeoLab, verken je het winterse forteiland met de Minecraftspeurtocht en laat je vulkanen uitbarsten in de interactieve zandbak! Voor meer info & tickets: www.geofort.nl/winterbioscoop.

donderdag 26 december

Samen zingen
15:00, Rumpt, Rumpts kerkje. Ook dit jaar kan er weer een uurtje worden gezongen en muziek worden gemaakt op Tweede Kerstdag in het Rumpts Kerkje. De toegang is gratis net zoals de warme chocolade melk en glühwein. Wie een mooie Kerstsolo wil geven, kan dat hier ook doen. Er is een mooie piano en organisten kunnen ook op het Maarschalkerweerd orgel spelen. Info: www.rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418.

Lions Kerst Inn
16:00, Geldermalsen, ORS De Lingeborgh. Een gezellige tweede kerstdag voor jong, oud of daar net tussenin: een ouderwetse kerstmiddag! U kunt rustig luisteren naar kerstmuziek. Of een spelletje doen. Ook de sjoelbakken en de Rummikub stenen staan weer klaar. Dit alles natuurlijk onder het genot van een heerlijk hapje en drankje! En Eric Borrias, één van populairste verhalenvertellers van Nederland, vertelt een schitterend verhaal! We sluiten de Kerst Inn, gewoontegetrouw, af met een heerlijk buffet. De entree voor deze bijeenkomst is gratis. Aanmelden bij Michiel den Boer, 06-22232303 of mpadenboer@hotmail.com.

vrijdag 27 december

Dioramadagen
9:30, Beesd, Familie Van der Perk. Van der Perk in Beesd pakt direct na de Kerst uit. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en maandag 30 december is het van 9:30 tot 17:30 uur feest. Het speelgoed LEGO, Playmobil en Siku krijgen de hoofdrol tijdens de 1001FarmToys jaarlijkse Dioramadagen. Op zaterdag 28 december en maandag 30 december zijn er standhouders met onder andere verkoop van vintage Playmobil.

Winterwandeling
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt een winterwandeling door het fraaie polderland van de Vijfheerenlanden. Er zijn drie verschillende routes te lopen en deze variëren van ongeveer 8 tot 15 kilometer. Begin en eindpunt is 'Natuurcentrum De Schaapskooi' in Schoonrewoerd. Starten kan tussen 10:00 en 13:00 uur, deelname kost 7,50 euro, inclusief erwtensoep na afloop. Opgeven voor 24 december via www.natuurcentrum.nl.

Sneeuw maken
11:00, Herwijnen, Geofort. Als er geen sneeuw ligt.. maken we het toch gewoon zelf! In het GeoLab van GeoFort kun je deze kerstvakantie zelf sneeuw maken. Of creëer een sneeuwstorm in een pot. Trek je labjas aan en kom spannende winterproefjes doen in het GeoLab. Reserveer wel online alvast je (gratis) plekje: www.geofort.nl/agenda/kerstvakantie-bij-geofort/.

zaterdag 28 december

Vetbollen maken
10:00/ 13:00, Schoonrewoerd, Schaapskooi. In Natuurcentrum De Schaapskooi gaat het over Vogels in de winter en vetbollen maken. Er wordt een diaserie bekeken over vogels in de winter. Daarna worden vetbollen gemaakt. Er zijn twee sessies: van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. De ochtend voor kinderen tot 8 jaar en de middag voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname kost 3 euro, vooraf aanmelden is noodzakelijk bij C. Kramer, 0345-619684 of chr.kramer@outlook.com.

Repair Café
11:00, Geldermalsen, Repair Café. Het Repair Café staat in het teken van een opgeruimd nieuw jaar. Er worden geen fietsen, computers, tablets en mobiele telefoons gerepareerd.

Wijnproeverij
14:00, Rumpt, Wijngaard De Rijsakker. Wijngaard De Rijsakker, Raadsteeg 12 in Rumpt, houdt weer haar feestelijke Kerst–wijnverkoopdagen met gratis inloop-proeverij van alle rode, witte en mousserende kwaliteitswijnen van Rumptse bodem.

Christmas XL Power Walk
14:00, Vuren, Parkeerplaats Ruitersport Centrum. Monique en Marjolein van Powerwalkingclub Gorinchem nemen deelnemers mee voor een Christmas XL powerwalk, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden of meer informatie: powerwalkingclubgorinchem@gmail.com.

Top2000 dienst
16:00, Leerdam, Bethelkerk. Vanwege de enorme belangstelling voor de Top 2000 dienst in 2018 heeft de organisatie besloten dit jaar drie diensten te organiseren en daarvoor (gratis) kaarten uit te geven. De eerste dienst is op zaterdag 28 december om 19:00 uur en twee diensten op zondag 29 december om 13:00 en 16:00. De opzet van beide diensten blijft gelijk, een projectkoor en de Top 2000 band zingen en spelen nummers uit de Top 2000.

zondag 29 december

Oratorium in Beesd
10:00, Beesd, St.-Pieterskerk. Gelegenheidskoor zingt het kerstoratorium 'Appelbloesem in de winter'. Het geheel staat onder leiding van Marianne Schotsman. De piano wordt bespeeld door Jorrit Meulenbeek en ook Esther Kroeze en Alice Tkalecz zijn van de partij.