woensdag 25 december

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Kindje wiegen
13:00, Everdingen, Petrus en Pauluskerk. Ook dit jaar is er op eerste kerstdag weer Kindje Wiegen in de RK Petrus en Paulus kerk in Everdingen. Het Kerstverhaal wordt dan gespeeld door en voor kinderen. En natuurlijk mogen tijdens dit kerstspel de bekende kerstliedjes niet ontbreken. Het Kindje Wiegen is in het bijzonder geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd. De deuren gaan om 12:30 uur open.

Kindje wiegen
14:00, Vianen, Katholieke kerk. Op eerste kerstdag is er weer kindje wiegen voor de kleinere kinderen. Het kindje wiegen wordt gehouden in de Katholieke kerk aan de Brederostraat in Vianen. Deze viering begint om 14:00 uur. Kinderen kunnen daar passende kleding lenen, maar dan moeten ze wel wat eerder aanwezig zijn.

Open huiskamer
15:30, Vianen, De Prenter. Sámen een fijne Kerst vieren is de gedachte achter het verzorgde kerstdiner dat gehouden wordt door Open Huiskamer Vianen. Open Huiskamer Vianen is een ontmoetingsplek voor mensen die behoefte hebben aan meer contact en gezamenlijke activiteiten. Het kerstdiner is voor inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden die alleen zijn op eerste kerstdag en dit toch graag met anderen willen vieren. Maar ook een alleenstaande ouder met kinderen en echtparen, die alleen zijn en graag de Kerst met anderen willen vieren, kunnen zich hiervoor aanmelden. Een groep enthousiaste en gezellige vrijwilligers, in kerststemming, verwelkomt u, kookt voor u en zorgt voor een onvergetelijke eerste Kerstdag. Deelname kost 10 euro, voor een drie gangen diner. Aanmelding voor 20 december bij Mariska Eiflaar 06-45936758/ 0347-344365 of openhuiskamer@welzijnvianen.nl.

donderdag 26 december

Kerstbrunch
10:00, Vianen, de Hoeksteen. Kerstbrunch in De Hoeksteen. Bezoekers zijn welkom van 10:00 tot 13:30 uur.

zondag 29 december

Winterwandeling
12:00, Everdingen, 't Knooppunt. Jaarlijkse winterwandeling Everdingen. Start en finish in dorpshuis 't Knooppunt aan de Graaf Florisstraat in Everdingen. Inschrijven kan tussen 12:00 en 14:00 uur de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Het is ook, net als voorheen, mogelijk om een verkorte route te wandelen. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro kinderen op de basisschool betalen 2 euro. Op vertoon van de bon is er koffie, glühwein, warme chocomel of erwtensoep.

maandag 30 december

Waterpolo spetterfeest
14:00, Vianen, Helsdingen Sport en Cultuur. In samenwerking met Helsdingen Sport en Cultuur houdt ZV de Albatros op 30 december tussen 14:00 en 15:30 uur een Waterpolo Spetterfeest voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deze dagen is er vanaf 13:30 uur voor 2,20 euro een kaartje te koop bij de kassa van het zwembad. Daarna kunnen deelnemers zich melden bij één van de Albastros vrijwilligers. Aanmelden kan van tevoren via waterpolo@zvalbatros.nl of kijk op www.zvalbatros.nl.

Oliebollen bingo
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Oliebollen Bingo in de Kwantzaal van De Hof van Batenstein. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen. De entree bedraagt 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee met een oliebol en een drankje met een hapje.