• LRC kwam net tekort tegen Altena.
• LRC kwam net tekort tegen Altena. Foto: Rick den Besten

LRC en Herovina onderuit in Gorkum

gorinchem • LRC en Herovina zijn het toernooi om de Proxsys Cup in Gorinchem met verlies begonnen.

LRC verloor met 5-4 van Altena. LRC haalde vorig jaar de halve finale van het toernooi en werd toen uitgeschakeld door winnaar GJS. Altena kwam vorig jaar niet door de poulefase en dus zijn de oranjehemden uit op revanche. Hoewel de wedstrijd moeilijk op gang kwam, was het Altena dat met een 4-2 voorsprong in het zadel werd geholpen door LRC-doelman Duncan Kilwinger. De keeper gebruikte voor de tweede keer in de wedstrijd zijn handen buiten het doelgebied en werd bestraft met een rode kaart. LRC moest de laatste minuten dus met een man minder proberen de 4-2 achterstand goed te maken. Dat lukte: het nonchalante Altena gaf het helemaal uit handen. De Nieuwendijkers kregen twee goals om de oren, waarvan de tweede in de laatste minuut: 4-4. Net toen LRC zich tevreden had gesteld met een puntje, was het toch Altena dat nog aanzette. Na een fraaie aanval liet Julian Geelhoedt zijn ploeg opgelucht ademhalen. Hij tikte van dichtbij de 5-4 tegen de touwen.

Herovina verloor met 8-4 van Schelluinen. Herovina kwam op achterstand door een eigen doelpunt. Schelluinen bouwde die voorsprong in de eerste helft uit tot een comfortabele 5-0. In de tweede helft liet Herovina de tegenstanders toch nog even zweten. Via Jesse van Vliet en tweemaal Arnel Kocan kwamen de mannen uit Herwijnen terug tot 5-3 en dat zorgde logischerwijs tot het nodige gemopper bij Schelluinen. Dat bleek te helpen, want daarna stelde Schelluinen razendsnel orde op zaken. Het laatste fluitsignaal klonk bij een 8-4 stand.