WHV wint van concurrent Nuvoc

veldhoven • De dames van WHV speelden vorige week zaterdag een uitwedstrijd tegen concurrent Nuvoc uit Veldhoven. De Asperense dames toonden doorzettingsvermogen en wisten na een 2-0 achterstand toch de wedstrijd te winnen: 2-3.

De toon van de wedstrijd werd meteen gezet via een erg lange rally. Beide teams vochten hard voor de punten en de eerste set werd dan ook een nek-aan-nek-race met een tussenstand van 23-23 bij het einde van de eerste set. Door fouten van WHV wist Nuvoc deze set binnen te halen: 25-23. In de tweede set liep WHV een achterstand van drie punten op. Mede door een sterke serviceserie van Genevieve van der Lek wisten de gasten dit weer recht te trekken. Toch slaagde WHV er niet in om dit vast te houden: ook de tweede set ging naar Nuvoc: 25-22.

Omslagpunt

In de derde en vierde set kwam het omslagpunt voor WHV. Door goed spel van Jennita Bovenschen-de Graaf op de buitenkant en veel fouten bij Nuvoc nam WHV een ruime 19-14 voorsprong.

De dames van WHV lieten in die fase van de wedstrijd hun doorzettingsvermogen zien door de lange rally's naar zich toe te trekken en zo de set met 20-25 in de wacht te slepen. Op dezelfde manier trok WHV de vierde set naar zich toe. De kleine comeback van Nuvoc werd met een hard killblock door Irene Bijl, die een sterke wedstrijd speelde, direct afgestraft. Ook deze set won WHV met 20-25.

De spanning tijdens de vijfde set was te snijden, zowel op het veld als op de tribune. De teams gingen opnieuw gelijk op, totdat WHV een kleine voorsprong nam. De laatste set, en daarmee de wedstrijd, werd door WHV met 10-15 gewonnen.