BC Lingewaal houdt Kerstdrive

asperen • Maar liefst 52 leden van BC Lingewaal kwamen op woensdag 18 december naar het Dorpshuis in Asperen om de jaarlijkse Kerstdrive te spelen. Eerst de ontvangst met een glaasje bubbels en een zoutje, daarna bridgen en tussen de rondes door werd een diner van drie gangen uitgeserveerd in de mooie foyer die na de verbouwing het aanzien meer dan waard is. Er werd tijdens deze drive door 26 paren in één lijn gespeeld.

Het schema zat ingenieus in elkaar, want er werd ook onzichtbaar tegen elkaar gespeeld. Deze manier van spelen werd mogelijk door de inzet van Hiltjo van der Woude met steun van de NBB.

De uitslag van de vijf best scorende paren: 1. Willemien Bosson & Theo Lagerwerf 60.21%, 2. Janske van den Oosterkamp & Chris de Groot 58.96%, 3. Antonette van der Velde & Leo de Graaf 56.88%, 4. Rita Heemskerk & Tiny van Leeuwen 55.63%, 5. Mary de Gunst & Rien Boonman 55.42%. De avond werd afgesloten met een kopje koffie en een mooie kerstkaart voor iedereen.

Uitslag van de wedstrijd op maandagmiddag 16 december: 1. Ineke van Klaveren & Dora de Snoo 63.19%, 2. Francijn Kuipers & Rob Eggermont 55.56%, 3. Toos Feunekes & Willy Veltman 54.17%.


Uitslag BC Beesd

beesd • Leden van de Bridgeclub Beesd speelden vorige week een onderlinge wedstrijd.

De uitslag van zitting drie in ronde drie in de A-lijn: 1. Annelies de Klerk & Frans Kuipers 65,97%, 2. Lies de Haas & Willie Jägers 60,00%, 3. Maarten Bults & Jan van der Lingen 57,64%. In de B-lijn: 1. Marion Hovestadt & Johanna Schevers 66,67%, 2. Cilia van den Broek & Nolda Wakkermans 56,25%, 3. Janske van der Sanden & Mien Versteegh 54,69%.

De volledige uitslag is te vinden op https://www.nbbclubsites.nl/club/2052/uitslagen.


Pelle Sterk wint sneldamtitel

nieuwland • De traditionele sneldamwedstrijd van NDV Nieuwland op de laatste clubavond van het jaar is opnieuw gewonnen door Pelle Sterk. Er werd in twee groepen gestreden om de titel. In poule 1 werd Pelle Sterk winnaar na een barrage met Jan Alting. In de andere poule was Albert van de Berg ongenaakbaar. In de finale kwam hij echter te kort en moest de winst aan Sterk laten.


Benauwde winst dammers NDV

nieuwland • In de wedstrijd tegen Dammend Tilburg CT behaalden de dammers van NDV een benauwde 12-8 overwinning. De tegenstander verscheen met negen man, waardoor de thuisclub met een 2-0 voorsprong aan de wedstrijd begon.

Door overwinningen van Peter Heikoop, Bert Kooij en Piet Verkaik leek NDV op weg naar een gemakkelijke overwinning. Tilburg vocht echter terug, want Jan Alting. Ralph de Jager en Joop Kwakernaak moesten de tegenstander feliciteren. Door remises van Wim't Lam en Albert van den Berg werd het 10-8 en moest de laatste partij de beslissing brengen. Pelle Sterk dwong zijn tegenstander tot opgave, waardoor de eindstand 12-8 werd.