• Meltem van 't Pad verloor haar singelpartij.
• Meltem van 't Pad verloor haar singelpartij. Foto: Aangeleverd

BC Leerdam verliest nipt van koploper

culemborg • Het eerste team van Badminton Club Leerdam speelde afgelopen wekend een inhaalwedstrijd uit tegen Culemborg. Het sterke Culemborg heeft nog geen wedstrijd verloren en staat 'stijf' bovenaan. De Leerdammers waren blij met elk punt dat ze mee naar huis konden nemen. Uiteindelijk verloor BC Leerdam slechts met 5-3.

De herendubbel met Jan Peter Sprong en Jelmer Agema was steeds tot vijftien punten erg spannend. Als die grens bereikt werd, gaven de heren van Culemborg in elke set even gas en wonnen de partij: 1-0 voor Culemborg.

Sterke dames

De damesdubbel Nathalie en Meltem van 't Pad hadden sterke dames tegenover zich staan. De zusjes waren blij dat ze beide sets boven de tien punten uitkwamen, maar moesten het tweede punt wel aan Culemborg geven: 2-0.

Doordat Culemborg zo'n sterk team heeft en Leerdam alle punten goed kon gebruiken om niet te degraderen, waren de singels deze avond omgedraaid. Dus verscheen niet Jelmer Agema, maar Jeffrey van Luijn als eerste heer op de baan. Zijn tegenstander maakte veel schijnslagen, maar Jeffrey wist hier goed mee om te gaan. Na twee spannende sets haalde hij het eerste punt voor Leerdam binnen: 2-1. De heer van Culemborg liep bij de laatste slagen een zweepslag op, waardoor hij niet meer kon mixen. Eerste dame Nathalie van 't Pad nam het op tegen een dame die veel hoger zou kunnen spelen. Al snel was dan ook het derde punt binnen voor het thuisteam: 3-1.

Harde slagen

Tweede heer Jelmer Agema speelde tegen een tegenstander die technisch knap sloeg en wel raad wist met Jelmers harde slagen. In de tweede set veranderde de Leerdammer zijn tactiek, waardoor de heer van Culemborg het plotseling erg zwaar kreeg. Na drie spannende sets won Jelmer Agema en kwam de stand op 3-2. Tweede dame Meltem van 't Pad kwam niet echt lekker in haar spel en moest in twee sets het vierde punt aan Culemborg laten. Zodoende gingen de mixen met een 4-2 achterstand voor de Leerdammers van start. Eerste mix Nathalie van 't Pad en Jan Peter Sprong moest tegen een heel sterke mix. Al snel werd duidelijk dat de Leerdammers het niet gingen redden: 5-2. Tweede mix Meltem van 't Pad en Jeffrey van Luijn speelde tegen een mix met een invaller. De tegenstander beschikte nog over voldoende techniek, maar had niet meer het loopvermogen van vroeger. De Leerdammers wisten hier goed op in te spelen en sleepten het derde punt in de wacht: 5-3. Door dit nipte verlies bestaat nog altijd de mogelijkheid dat Leerdam zich weet te handhaven en niet degradeert. BC Leerdam staat vijf punten voor op de nummer zeven die degradeert. Zondag 12 januari spelen de Leerdammers hun laatste uitwedstrijd tegen De Zwaluwen.