• De Top2000 diensten in de Bethelkerk zijn succesvol.
• De Top2000 diensten in de Bethelkerk zijn succesvol.

Top2000 dienst in Leerdam in drievoud

leerdam • Het enorme succes van de Top2000 diensten leidt eind december tot drie diensten in Bethelkerk met dezelfde hits maar verschillende sprekers.

Vanwege de enorme belangstelling voor de Top 2000 dienst in 2018 heeft de organisatie besloten dit jaar drie diensten te organiseren en daarvoor (gratis) kaarten uit te geven. Op deze manier kan iedereen een zitplaats worden geboden en is het voor de bezoekers beter te horen en te zien. De eerste dienst is op zaterdag 28 december om 19:00 uur, de tweede dienst op zondag 29 december om 13:00 uur en de derde dienst diezelfde middag om 16:00 uur. De opzet van de diensten blijft gelijk, een projectkoor en de Top 2000 band zingen en spelen nummers uit de Top 2000. Geïnspireerd door de hits vertellen verschillende sprekers iets vanuit hun eigen achtergrond of ervaringen.

De nummers worden omlijst met verhalen van bijzondere sprekers die de nummers in een ander licht plaatsen. Op zaterdagavond zullen Nelli Cooman (werelkampioene sprint), Tineke van Ooijen (voorganger uit Asperen), Martine Visser (Voedselbank) en Jan Corsius (Leger des Heils) aan de slag gaan met de hits. Op zondagmiddag zullen onder andere de burgemeester van Vijfheerenlanden Sjors Fröhlich, Fred Omvlee (marinepredikant en een aantal jaren terug landelijk de initiatiefnemer van de Top 2000 diensten) en Cora Veldhuyzen (Kerk aan de Linge en deelneemster aan het Top2000 koor) hun licht laten schijnen op de nummers en hun persoonlijke verhalen vertellen.

De rode draad die door de nummers heen loopt en die de gastsprekers ook mee krijgen als huiswerk is 'begin'. "Door er geen vraagteken of uitroepteken achter te zetten en er ook niets voor te zetten, kun je met dit woord alle kanten op", legt mede-organisator Anton Heijsteeg uit. "De gastsprekers mogen er zelf een draai aan geven die past bij de hit die hen aanspreekt". Elke spreker krijgt een paar minuten de tijd om iets krachtigs en aansprekends over 'begin' neer te zetten. "Het draait uiteindelijk allemaal om de muziek", vult dirigente en algeheel muzikaal leider Anniecke van Delft aan. Dit jaar staan onder andere 'Nothing else matters' van Metallica, 'Hier' van BlØf, 'You raise me up' van Westlife en 'What about us' van Pink op de playlist.

Met de ervaring van 2018 in het achterhoofd en om de organisatie van drie diensten in goede banen te leiden, heeft de organisatie besloten gratis kaarten uit te geven. Deze kaarten kunnen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar top2000@kerkaandelinge.nl. Als de kaarten een kwartier voor aanvang niet zijn opgehaald, worden ze vrijgegeven voor anderen. Het aantal kaarten is gebaseerd op de capaciteit van de kerk.