Waterpolo Spetterfeest

vianen • In samenwerking met Helsdingen Sport en Cultuur houdt zwemvereniging De Albatros voor kinderen tussen de leeftijd van 8 en 14 jaar een Waterpolo Spetterfeest. Het spetterfeest wordt gehouden tijdens het vrij zwemmen van Sportcentrum Helsdingen op maandag 23 en 30 december tussen 14:00 en 15:30 uur. Vanaf 13:30 uur is het zwembad open en kan er aan de kassa het reguliere zwemkaartje worden gekocht voor 2,20 euro, daarna kan men zich bij één van de Albatros vrijwilligers aanmelden. Gewoon vrij zwemmen is natuurlijk ook gewoon mogelijk tijdens deze dagen. Aanmelden voor het spetterfeest kan via onderstaande website.

q www.zvalbatros.nl


Dioramadagen bij 1001 FarmToys

leerdam • Van der Perk in Beesd pakt direct na de Kerst uit. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en maandag 30 december is het van 9:30 tot 17:30 uur feest. Het speelgoed LEGO, Playmobil en Siku krijgen de hoofdrol tijdens de 1001FarmToys jaarlijkse Dioramadagen. Circa driehonderd vierkante meter, één derde van de showroom, is afgezet met rood-wit lint, hier staan speciale lage grote tafels opgesteld waar professionele hobbyisten uit het land, hun verzameling hebben opgebouwd en tonen in diorama's van de bekende speelgoedmerken. Elk diorama heeft zijn eigen thema en zijn geheel in stijl opgezet. Zo bouwen twee families uit Zeist en Etten-Leur twee verschillende Playmobil diorama's. Jeroen van Dam (LEGO verzamelaar) uit Tricht bouwt dit jaar het LEGO diorama. Nieuw dit jaar is LEGO Space (ruimtevaart) dat door de LEGO Star Wars heen vliegt naar een onbekende planeet waar de maanlander geland is.

Tijdens de Dioramadagen wordt er een verloting gehouden. Ook kunnen kinderen, tegen een vergoeding van 1 euro, zelf bouwen onder leiding van Margreeth en Ilse. De opbrengst van deze activiteiten is bestemd voor de Speeltuinvereniging en Vakantie Spelweek in Beesd. De prijsuitreiking en de overhandiging van de goede doelen opbrengst zal tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel en de eindejaarsactie van de Beesdse ondernemersvereniging op 4 januari in het Klokhuis zijn, vanaf 16:00 uur.