Kunstenaar gezocht voor kunstwerk

leerdam • De werkgroep Muurkunstwerk Leerdam is op zoek naar professioneel werkende beeldend kunstenaars die een muurkunstwerk willen ontwerpen voor het Dokter Reilinghplein.

In 2020 zal Transfer Solutions verhuizen naar het voormalige pand van de Rabobank aan het Dokter Reilinghplein. Op de plek waar voorheen de pinautomaten van de Rabobank zaten, komt een grote etalage voor een iconisch kunstwerk.

Het kunstwerk moet een breed publiek trekken en de bekendheid van Leerdam vergroten. Tevens is er aantal voorwaarden waar het kunstwerk aan moet voldoen. Het moet onder andere rekening houden met de omgeving van het toekomstige plein, banden hebben met digitalisering, glas en Leerdam, en interactie uitlokken met het publiek.

Meer informatie

Geïnteresseerden wordt gevraagd om een portfolio bestaande uit referentieprojecten te sturen naar de werkgroep. Uit de aanmeldingen zal een jury een aantal kunstenaars selecteren en vragen een schetsontwerp te maken en deze te pitchen voor de werkgroep.

Op onderstaande website is meer informatie te vinden over het aanmelden, het selectieproces, de randvoorwaarden, het budget, de planning en de juryleden. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met info@muurkunstwerk-leerdam.nl.

q www.muurkunstwerk-leerdam.nl


Fusie Zonnebloem afdelingen

regio • De Zonnebloemafdelingen Lingebloem, Beesd en omgeving, en Buren/ Geldermalsen gaan met ingang van 2020 verder als nieuwe afdeling onder de naam Lek Lingebloem. Het tekort aan nieuwe bestuursleden heeft beide afdelingen doen besluiten gezamenlijk op te gaan trekken in deze nieuwe afdeling.

Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld: Gerard Kuijpers, voorzitter; Ulla Kölker, secretaris; Gerrit Terburg, penningmeester; Marijke van Dijk, bezoekwerk en Leo Leijten, activiteiten.

Enthousiasme

Op de Zonnebloemgasten blijft het motto van de Zonnebloem, 'Er kan meer dan je denkt', van toepassing, wat betekent dat het bestuur en de vrijwilligers zich met veel enthousiasme blijven inzetten voor huisbezoeken, kleine uitstapjes en grote activiteiten.

Voor meer informatie of vragen over Lek Lingebloem, of wanneer er interesse is om gast of vrijwilliger te worden, kan contact opgenomen worden met de secretaris via 06-15101529 of ukolker@kpnmail.nl.