Zaalvoetbaltoernooi om 3 Rivieren Cup

papendrecht • VV Papendrecht en ZVV Eteha organiseren vrijdagavond 28 december een zaalvoetbaltoernooi om de 3 Rivieren Cup. Aan het toernooi wordt deelgenomen door de eerste en tweede elftallen van: De Alblas, Papendrecht, Wieldrecht en De Zwerver. Er wordt vanaf 19:00 uur gespeeld in Sportcentrum Papendrecht. De entree is gratis.


Michel Roza trainer Peursum

giessenburg • Michel Roza zal volgend seizoen alleen hoofdtrainer zijn van Peursum. Dit seizoen heeft Roza de ervaren Ton Heijstek als mentor, maar vanaf komende zomer krijgt de Hardinxvelder solo het roer in handen bij de Giessenburgse vierdeklasser.


Sponselee langer bij Streefkerk

streefkerk • Raymond Sponselee blijft nog minimaal een seizoen bij vv Streefkerk. De afgelopen zomer van Lekvogels overgekomen Dordtenaar tekent op Streveland voor een jaar bij. Ondanks het vertrek van een aantal bepalende spelers is het Raymond Sponselee gelukt om met Streefkerk een plek te veroveren in de middenmoot van de regionaal getinte 3e klasse C. Streefkerk staat achtste en heeft een veilige marge ten opichte van de gevarenzone. "Er is een goede chemie met de spelersgroep waar een groot aantal jonge spelers is ingepast. De sfeer is goed, de resultaten soms wisselend, maar tegen de ploegen in de onderste regionen zijn de punten gepakt. Redenen genoeg om er een tweede jaar aan te plakken. Raymond geeft ook zelf aan het prima naar zijn zin te hebben bij Streefkerk", aldus voorzitter Chris de Lange.


Bekeravontuur Ammers eindigt in Zeeland

philippine • Bij de Belgische grens en na een twee uur durende busreis vond vierdeklasser Groot-Ammers zaterdag haar beker-Waterloo. Zondagderdeklasser Philippine was na 90 minuten met 4-1 te sterk voor de geelhemden, zag ook Groot-Ammers-trainer Ferry van Dijk. "In de eerste tien minuten van de wedstrijd hadden we het heel erg lastig. Lennart Vink redde een aantal keren knap, waardoor deze goed voetballende ploeg niet op voorsprong kwam", analyseerde Van Dijk. Niet veel later was het wel prijs voor de Zeeuwen. "Maar we pakten het daarna goed op. Een prima aanval via Robert van Tilborg belandde bij Abel van As. Met een mooie loopactie rondde hij met een fraai lobje af en we stonden weer gelijk." Groot-Ammers kreeg kansen op meer, maar onder anderen Arvin Vink en Jan-Willem Renes wisten niet te scoren. Dat deed Philippine een minuut voor het rustsignaal wel; 2-1. In het kleedlokaal probeerde Van Dijk de bakens nog te verzetten, maar toen kort na de hervatting de thuisploeg een erg gemakkelijk gegeven strafschop kreeg wegens vermeend duwen was de wedstrijd gespeeld. Philippine scoorde vanaf elf meter 3-1 en het werd mogelijk een nog lastiger opgave voor de Alblasserwaarders.


Van der Werff blijft

nieuwendijk • Trainer Johan van der Werff staat ook volgend seizoen voor de groep bij de ambitieuze zaterdagtweedeklasser Altena. De Werkendammer en het bestuur van Altena besloten met elkaar door te gaan voor een tweede seizoen.