woensdag 18 december

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

BoekStart Pret
10:00, Vianen, bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen. Volop plezier voor ouder en kind, door samen zingen, spelen, bewegen en luisteren naar verhalen.

donderdag 19 december

Postzegels
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een bijeenkomst.

Pubquiz
20:00, Vianen, Café 't Fust. Na het succes van vorige maand deze maand weer een pubquiz in het café, met vele prijzen. Inschrijving is 10 euro per persoon. Van te voren is er een speciale pubhap voor 10 euro. Opgeven kan via cafetfust@gmail.com.

vrijdag 20 december

Kerstzangavond
19:30, Hei- en Boeicop, hervormde kerk. Kerstzangavond in de hervormde kerk in Hei- en Boeicop. Medewerking wordt verleend door kinderkoor Talitha uit Hei- en Boeicop en Mannenensemble Maranatha uit Ouderkerk a/d IJssel.

Volks kerstzangavond
19:30, Hagestein, Dorpskerk. Zesde editie van de Volks-kerstzangavond gehouden door Muziekvereniging Excelsior, Martijn Borsje en de evangelisatie commissie van de Hervormde kerk.

Kerstconcert
20:00, Everdingen, Petrus en Pauluskerk. Sfeervolle kerstmuziek door groot gemengd koor 'Da Capo', sprankelende zang van de jonge vocal group 'The Nightingale Choir', mooie klanken door gitaarsolist Martin Meijer én expressieve optredens van sopraan Linda Vink.

zaterdag 21 december

Kerstlunch
12:30, Vianen, de Kort Inloop. Op zaterdagmiddag 21 december is er in de Kort Inloop in Vianen een warme Kerstlunch. Opgeven kan dagelijks tussen 14:00 en 16:00 uur of bel 0347-322977. De kosten bedragen 10 euro.

Oefenen kerstspel
15:00, Vianen, Katholieke kerk. Kinderen die het leuk vinden om met het kerstspel mee te doen, dat wordt gehouden tijdens Kindje wiegen op 25 december, zijn welkom in de kerk om te oefenen.

Kerstcircus in Vianen
19:00, Vianen, Evenemententerrein. Familiecircus Barani zal de komende weken voor de eerste keer een kerstcircus verzorgen in Vianen. Op maandag 23 december om 19:00 uur is er een benefietvoorstelling voor stichting Avento. Het precieze programma is te vinden op de Facebookpagina 'Kerstcircus in Vianen' of op www.kerstcircusvianen.nl.

X-Mas With a bite
20:00, Everdingen, Dorpshuis 't Knooppunt. Jampop houdt X-Mas With A Bite: een avond Nederpop (niet beslist Nederlandstalig) met hier en daar een kerst-accentje. De toegang bedraagt 2,50 euro inclusief een gratis consumptiemunt.

Draaiavond
20.00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. In De Krooshof wordt de jaarlijkse Kerstdraaiavond gehouden. Met een lootje van 0,50 euro is een eerste of tweede prijs te winnen. De verkoop van de loten begint vanaf 20.30 uur. Bovendien kunnen bezoekers ook meedingen naar een gratis hoofdprijs (een tablet), die aan het einde van de avond wordt getrokken. De opbrengst gaat naar het dorpshuis.

zondag 22 december

Vinyl middag
15:00, Vianen, de Rooie Reiger. Eetcafé De Rooie Reiger houdt een gezellige vinyl middag met de Vinyl Brothers. Deze keer zal het in het thema kerst zijn. Gezellig plaatjes draaien in een ongedwongen sfeer.

maandag 23 december

Waterpolo spetterfeest
14:00, Vianen, Helsdingen Sport en Cultuur. In samenwerking met Helsdingen Sport en Cultuur houdt ZV de Albatros op 23 en 30 december tussen 14:00 en 15:30 uur een Waterpolo Spetterfeest voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deze dagen is er vanaf 13:30 uur voor 2,20 euro een kaartje te koop bij de kassa van het zwembad. Daarna kunnen deelnemers zich melden bij één van de Albastros vrijwilligers. Aanmelden kan van tevoren via waterpolo@zvalbatros.nl of kijk op www.zvalbatros.nl.

Eettafel
17:15, Vianen, Het Klooster. Het Rode Kruis houdt in samenwerking met de Lions Club Vianen een eettafel voor alleenstaanden, in het Klooster in Vianen. Bezoekers zijn welkom van 17:15 tot 20:00 uur. Meer informatie: Dineke Leeuwis, 06-29232016.

Brei- en haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie, thee en een sapje.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Kom eens kijken en gooi een dartpijltje mee in de Kwantzaal van Hof van Batenstein. Deelname: 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.

Kerstzangdienst
20:00, Zijderveld, hervormde kerk. Jaarlijkse kerstzangdienst door de plaatselijke Christelijke Gemengde Zangvereniging 'Laudate Dominum'. Gastkoor is dit jaar het kamerkoor 'LingeVocaal' uit Leerdam. De piano en het orgel voor begeleiding en samenzang worden bespeeld door Jaap den Besten en Reijco Roseboom.

dinsdag 24 december

Kerstavond in Everdingen
20:30, Everdingen, hervormde kerk. Kerstnachtdienst in de hervormde kerk in Everdingen. In deze dienst zal Gospelkoor Shine uit Sliedrecht optreden, onder leiding van Bastiaan van der Pijl. Dominee Gerrit van Wolfswinkel zal deze kerstnachtdienst leiden en ook de verkondiging verzorgen. Het thema van de dienst is 'Wondermooi! Vier het wonder.' De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Kerstnachtdienst in Lexmond
22:00, Lexmond, Zuidernes 45. De evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente Lux Mundi houdt een kerstnachtdienst. Het thema is: Goed nieuws uit Bethlehem! Het 'Lux Mundi kerstkoor' zal een aantal liederen zingen.

woensdag 25 december

Kindje wiegen
13:00, Everdingen, Petrus en Pauluskerk. Ook dit jaar is er op eerste kerstdag weer Kindje Wiegen in de RK Petrus en Paulus kerk in Everdingen. Het Kerstverhaal wordt dan gespeeld door en voor kinderen. En natuurlijk mogen tijdens dit kerstspel de bekende kerstliedjes niet ontbreken. De deuren gaan om 12:30 uur open.

Kindje wiegen
14:00, Vianen, Katholieke kerk. Op eerste kerstdag is er weer kindje wiegen voor de kleinere kinderen. Het kindje wiegen wordt gehouden in de Katholieke kerk aan de Brederostraat in Vianen. Deze viering begint om 14:00 uur. Kinderen kunnen daar passende kleding lenen, maar dan moeten ze wel wat eerder aanwezig zijn.

Open huiskamer
15:30, Vianen, De Prenter. Sámen een fijne Kerst vieren is de gedachte achter het verzorgde kerstdiner dat gehouden wordt door Open Huiskamer Vianen. Deelname kost 10 euro, voor een drie gangen diner. Aanmelding voor 20 december bij Mariska Eiflaar 06-45936758/ 0347-344365 of openhuiskamer@welzijnvianen.nl.