Boeiende gesprekken over windpark

zijderveld • Voor- en tegenstanders van het geplande kleinschalige windpark ten noorden van het dorp Zijderveld gingen vorige week maandag in gesprek tijdens de informatiemarkt die was georganiseerd door initiatiefnemers Energiecoöperatie De Knotwilg en Green Trust.

De reacties waren gemengd: van positief tot uitgesproken tegen. Van de bezoekers schreven velen die nog geen lid waren van de Knotwilg zich in voor de nieuwsbrief.

Op dit moment wordt het plan uitgewerkt en wordt overleg gevoerd met de gemeente Vijfheerenlanden. "We moeten eerst van de gemeente weten of een windpark op deze plek eventueel mogelijk is", schrijft de energiecoöperatie op haar website. "Alleen als de gemeente openstaat voor het idee, heeft het zin om door te gaan. Als de gemeente in principe positief is, gaan we weer met omwonenden en inwoners van Zijderveld in gesprek. Ook in de tussentijd blijven we zoveel mogelijk in gesprek met mensen uit Zijderveld." In het plan laat de energiecoöperatie naar eigen zeggen voldoende speelruimte om het windpark zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van inwoners en ondernemers in Zijderveld. "Het aantal windmolens ligt bijvoorbeeld nog open: twee of drie."