Vianen met de billen bloot

vianen • Vv Vianen begon zaterdag uitstekend in het duel tegen Elinkwijk, maar uiteindelijk werd het team met 1-8 vermorzeld.

In de vijfde minuut scoorde Luciano Triep op aangeven van Daan Elbertse: 1-0. Op het kwartier waaide een vrije trap vanaf de flank rechtstreeks in het Viaanse doel: 1-1. Er volgde een langdurige fase met balbezit over en weer. Het belangrijkste Utrechtse wapenfeit was een schot tegen de lat. Direct na rust kreeg Elinkwijk, na een handsbal, een strafschop die werd benut: 1-2.

Nadat het 1-3 was geworden werd een handsbal van een Elinkwijk-verdediger niet bestraft. Toen de gasten vanuit de omschakeling op 1-4 kwamen liet Vianen het lopen. De arbiter speelde een dubieuze rol door zowel een kopstoot als het slaan van een tegenstander ten opzichte van spelers van de thuisclub niet te bestraffen. Vianen legde Elinkwijk weinig meer in de weg, waardoor de gasten hun voorsprong uitbouwden tot 1-8.

Lekvogels

Lekvogels versloeg ASH met 3-2 en wipte daarmee op de ranglijst over de ploeg uit Hellouw heen. De Lexmondenaren gaan daarmee met een middenmootpositie de winterstop in. "We hebben het onszelf vandaag wel weer lastig gemaakt", merkte oefenmeester Ton Delfgou op. "Op de counter hadden we ruimer afstand kunnen nemen. Maar het belangrijkst is de overwinning." Ralf van Klij zette de bezoekers op voorsprong, ASH kwam echter gauw weer langszij. Voor de rust schoten Jesse Kersbergen en Ahmad Soltanian Lekvogels wel goed op weg. Halverwege de tweede helft reduceerden de gastheren het verschil tot één doelpunt en daar bleef het bij. Wel opvallend: Lekvogels gaf zelf de assist bij beide tegentreffers.