Sligro op Gaasperwaard

vianen • Sligro mag een nieuw distributiecentrum openen op bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe een vergunning afgegeven.

Wethouder economie Huib Zevenhuizen: "Dit is een belangrijke aanvulling voor bedrijventerrein Gaasperwaard. De meeste transportbewegingen van het nieuwe distributiecentrum zullen buiten de spits- en schooltijden plaatsvinden. Zo heeft verkeer vanuit Hagestein en Hoef en Haag er zo weinig mogelijk last van. De Sligrovestiging wordt nadrukkelijk een distributiecentrum en geen verkooppunt; er komen dus geen klanten met bijbehorende verkeersstromen."
Gerrit Buitenhuis, directeur supply chain van Sligro Food Group: "Momenteel optimaliseren wij ons landelijk logistiek netwerk ten behoeve van de bezorging aan Sligro- en Heinekenklanten. Deze nieuwe Sligro-vestiging in Vianen krijgt de regio Utrecht als verzorgingsgebied en biedt circa 200 arbeidsplaatsen."

Het pand wordt vanaf het eerste kwartaal van 2020 verbouwd en men hoopt in het derde kwartaal van 2020 het distributiecentrum in gebruik te nemen.