SC Everstein voor beker tegen Gilze

everdingen • In de derde ronde van de districtsbeker Zuid 1 is voor SC Everstein een thuiswedstrijd tegen Gilze (derde klasse zondag) uit de koker gerold. Dit duel wordt op donderdag 19 december gespeeld op sportpark Ries van Arnhem. De aftrap is om 20.15 uur.


LRC stijgt naar derde plaats

zaltbommel • LRC won op bezoek bij Nivo Sparta met 2-3 en gaat als nummer drie van de 1e klasse C de winterstop in. LRC kwam in Zaltbommel op een 0-3 voorsprong, maar zag het dus nog spannend worden. Serdar Akanat scoorde voor rust. Arwin van Soest en Ferry Meijdam vonden in de tweede helft het doel. "Het was echt een wedstrijd met kansen over en weer", gaf Hilbers toe. "We hebben er hard voor geknokt en het voor het doel goed gedaan, maar ook bij 0-3 had ik nog niet het gevoel dat het over en sluiten was." Dat bleek ook. Nivo Sparta kwam nog dichtbij, maar de punten gingen mee naar Leerdam.


Dramatische start Leerdam Sport

leerdam • Herovina overrompelde zaterdag Leerdam Sport met een bliksemstart. In Leerdam leidde Herovina al na minder dan een kwartier met liefst 0-5 mede door blunders van de thuiskeeper. Na rust vielen er evenwichtiger verdeeld over beide teams nog eens vijf goals maar met 3-7 werd het duel natuurlijk nooit meer spannend. Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian moest langs de lijn machteloos toezien hoe het bij zijn ploeg misging: "Het begin was echt een drama. Binnen een kwartier gaven we door grote individuele fouten alles weg. Door drie blessures en drie schorsingen moest ik vandaag toch al zes basisspelers missen. In de tweede helft hebben we het nog wel goed gedaan en zelfs drie keer gescoord, maar toen was het natuurlijk al te laat."


HSSC'61 pakt punt bij DESTO

vleuten • HSSC'61 leverde een prima prestatie door bij het sterke DESTO een punt mee te nemen: 2-2. Trainer Gerrit Molenaar was dan ook weer bijzonder tevreden. De in de punt geposteerde Frank de Goeij opende de score. Na de gelijkmaker kwamen de gasten via Ferry Uittenbogaard nog voor rust opnieuw aan de leiding. "Na rust drong de tegenstander ons wel terug", zag Molenaar. "Maar we werden op de been gehouden door keeper Niek de Vos." De Vos moest nog één keer vissen en dus pakte Heicop een punt.


Ameide nestelt zich in de subtop

berkenwoude • Ameide nestelt zich, na een prima winst bij hekkensluiter FC Perkouw, in de subtop. We kwamen door een lucky goal van Izak Westerhout, die een foute terugspeelbal koelbloedig afstrafte, op een vroege voorsprong. Daarna ging Perkouw massaal voor de pot liggen en was er voor ons geen doorkomen meer aan", zag Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. Een hagelbui na dik een uur spelen was zijn redding. Met Robin Tamming en Martijn van der Zijden bracht ik na de extra pauze meer durf in mijn team en we liepen uit naar een ruime 0-4 zege door goals van René van Middelkoop (2x) en Robin Tamming. Ik ben blij met de winterstop, we hebben rust nodig."