woensdag 11 december

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Goudsmid
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. Tony, de goudsmid, komt zilveren en gouden sieraden repareren en schoonmaken. Het vervangen van de batterij of het bandje van een horloge is voor hem geen probleem.

Spelmiddag
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Een gezellige middag met onder andere sjoelen, rummikub, kaarten, scrabbelen. Entree: 2 euro inclusief kopje koffie/ thee en een drankje met een hapje. Aanmelden niet nodig

Kerstconcert
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Mixed Voices is een gezellige groep van ongeveer 40 mensen dat graag de passie voor het zingen wil komen delen. Liederen in het Nederlands en in diverse talen en natuurlijk ook een aantal liedjes om samen te zingen! Een avond die bezoekers zeker in Kerstsfeer zal brengen. Entree: 3,50 euro. Aanmelden: receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

donderdag 12 december

Flip FabriQue
20:15, Nieuwegein, De Kom. Flip FabriQue brengt in De Kom een sensationele mix van acrobatiek, jongleerwerk, hoepelacts, humor en livemuziek in een dynamische show voor de hele familie. In 'Transit' laten de zes leden zien hoe hun leven 'on the road' eruitziet, inclusief verveling, dagelijkse routine en irritaties.

Edison-winnaar
20:30, Nieuwegein, De Kom. Zanger, pianist, songwriter en Edison-winnaar Ruben Hein is geliefd om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Op zijn recente album 'Groundwork Rising', zijn meest persoonlijke werk tot nog toe, valt hij terug op zijn muzikale basis. Maar wat is die precies? In dit eerste soloprogramma vormt de combinatie van muziek en persoonlijke herinneringen de 'Boventoon'.

vrijdag 13 december

Klaverjasavond
20:00, Hagestein, De Biezen. Klaverjasavond van schoppen-aas in dorpshuis 'de Biezen 'in Hagestein, aanvang 20:00 uur, entree 3 euro. Er zijn mooie vleesprijzen te winnen en zowel leden als niet leden zijn welkom

Musical en opera
20:30, Nieuwegein, De Kom. Het wervelende theaterconcert 'Generations' combineert het beste van klassiekers uit musicals en opera. Janke Dekker had een succesvolle carrière in de musicalwereld, haar dochter Amy Egbers is afgestudeerd in klassieke zang en muziektheater.

zaterdag 14 december

Snuffelkelder Everdingen
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. In de Snuffelkelder zijn leuke spulletjes te vinden voor de eigen huiskamer. Er zijn ook uitdagende artikelen voor creatieve mensen of voor mensen die hun kledingkast willen aanvullen. De Snuffelkelder is elke zaterdag open. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde kerk in Everdingen.

X-mas evening markt
16:00, Hagestein, Dorpshuis De Biezen. X-mas Evening markt in Dorpshuis De Biezen in Hagestein. Tot 21:00 uur is er van alles te koop, van diverse lekkernijen tot cadeautjes. Maar er kan bijvoorbeeld ook geknutseld worden en er is een live orkest.

Kerstshow 3JS
20:15, Nieuwegein, de Kom. De dagen worden korter en kouder, maar de winterdagen warm. De kerstshow 'Acoustic Christmas' is een begrip in theaterland. Met hun akoestische benadering van het kerstrepertoire van lang geleden en nu, weten de 3JS het kerstgevoel te vangen zoals geen andere band dat kan.

Anne Neuteboom
20:30, Nieuwegein, De Kom. In 'Kijk haar gaan' in De Kom kijkt Anne Neuteboom met zelfspot en keihard positivisme naar de privileges en luxeproblemen van haar generatie. Want "weet je nog vanmorgen, toen je wakker werd, dat het toen gewoon vrede was in Nederland? En dat je gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had?"

zondag 15 december

Flevopolder
9:00, Vianen, Parkeerplaats Benedictushof. Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een excursie naar de Flevopolder. Daar wordt gestart bij de Vogelkijkpost: Cafe de Oostvaarders, daarna rijdt de groep naar diverse vogeluitkijkpunten langs de Praamweg, de Knardijk en de Oostvaardersdijk weer terug. De wandeling is onder leiding van Eduard Polfliet, 06-52095622 of eduardpolfliet@casema.nl. Vertrek vanaf 9:00 uur vanaf de parkeerplaats Benedictushof in Vianen.

Kerst in Vianen
12:00, Vianen, Binnenstad. Dit jaar werken inwoners en ondernemers uit de Viaanse binnenstad nauw samen om van Kerst in de Vrijstad een echt familiefeest te maken. Tussen 12:00 en 19:00 uur is er van alles te beleven op de Voorstraat en in de omliggende straten van de binnenstad. Met als kers op de taart een uniek lichtspektakel op de Lekpoort en een feestelijk verlichte Grote Kerk en Hofpoort. Om 17:00 uur wordt op Voorstraat noord het startsein voor een uniek lichtspektakel door Interlaser op de Lekpoort. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Kerst in de Vrijstad of bij ondernemers en horeca op de Voorstraat.

Kerstconcert Kamerkoor Vianen
15:00, Vianen, Grote Kerk. Kamerkoor Vianen geeft onder leiding van dirigent Cees Scharloo een feestelijk kerstconcert. Het zingt een selectie uit de vele mooie muziek waartoe de kerstboodschap talloze componisten in de loop der tijd inspireerde. Toegangskaarten zijn voor 11 euro verkrijgbaar in de voorverkoop, via koorleden of Stedelijk Museum Vianen, te reserveren via vianenkamerkoor@gmail.com en voor het concert voor 12,50 euro te koop aan de kerk.

Choral Evensong
19:00, Culemborg, Grote of Barbarakerk. De plaatselijke Barbaracantorij houdt een vesperdienst in de vorm van een 'choral evensong' naar Anglicaans model. De cantorij doet dat in samenwerking met 'Sura Cantat', de cantorij van de Grote Kerk in Dordrecht.

maandag 16 december

Bingo
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Speciale Kerstbingo in de Kwantzaal, Hof van Batenstein. De zaal is open om 13:00 uur, de bingo begint om 13:30 uur. Entree: 3,50 euro inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje. Loterij 0,50 euro per lot.

Zwanenmeer
19:30, Nieuwegein, De Kom. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt in de Kom een vernieuwde uitvoering van de klassieker 'Zwanenmeer', over het liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette. Odette is een beeldschone prinses die door een tovenaar is ontvoerd en veranderd in een zwanenkoningin.

dinsdag 17 december

Chalet girl
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Film in de Hof van Batenstein: Chalet Girl, een romantische komedie. De vrolijke Kim is skateboard kampioene en werkt in een snackbar. Het avontuur lacht haar toe als ze de kans krijgt om in een prachtig chalet in de Alpen te gaan werken. Sportief als ze is wil Kim meedoen aan de snowbord competitie. Ze maakt een goede kans om te gaan winnen maar dan wordt ze stapelverliefd op Johny, de zoon van haar baas. Kosten: 2 euro, inclusief koffie/ thee en een hapje.

Interkerkelijk bidden
20:00, Vianen, De Hoeksteen. In De Hoeksteen aan de Groenekade 7 in Vianen) wordt elke derde dinsdagavond gebeden voor Vianen. De gebedsbijeenkomst begint om 20:00 uur en eindigt om ongeveer 21:00 uur. Iedereen is welkom en wordt uitgenodigd om mee te bidden.

woensdag 18 december

BoekStart Pret
10:00, Vianen, bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen. Volop plezier voor ouder en kind, door samen zingen, spelen, bewegen en luisteren naar verhalen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Heartbeat
20:15, Nieuwegein, De Kom. De allernieuwste show van The Magic of Jeans heeft het ritme van een 'Heartbeat'.