Aanmelden voor glasvezel kan nog

REGIO • De laatste dagen van de glasvezelcampagne in Vijfheerenlanden zijn ingegaan. Bewoners van de kleine kernen en linten van Vijfheerenlanden kunnen zich nog aanmelden tot maandag 16 december.

Op die datum wordt bekend of het benodigde deelnamepercentage van 35 procent per deelgebied behaald is. De percentages per deelgebied lopen uiteen. Sommige gebieden lopen op koers, bij andere gebieden moet er nog wel wat gebeuren zoals bij Everdingen, Hagestein en Zijderveld. Hans van Breukelen, ambassadeur uit Hagestein, geeft aan dat dit een unieke kans is. "Voor het merendeel van de woningen in Hagestein bestaat de mogelijkheid om nu gratis aangesloten te worden op glasvezel als tenminste 35 procent van de ongeveer 450 woningen in Hagestein van de mogelijkheid gebruikmaakt."

Ambassadeurs verwijzen de bewoners die nog hulp nodig hebben bij hun keuze voor een glasvezelabonnement door naar de lokale aanmeldbijeenkomsten. Deze vinden plaats op 11 december (Dorpshuis de Biezen) vanaf 19:30 uur en 14 december bij SC Everstein tijdens de wedstrijd SC Everstein-VV Brederodes van 14:00 tot 17:00 uur. De ambassadeurs en lokale verkopers staan klaar met advies en helpen graag bij het afsluiten van een abonnement.