• Servia blijft uitstekend presteren in de tweede divisie. Foto: Peter Verbeek

Ook koppositie komt in zicht

Servia naar plek twee in tweede divisie

vianen • Gemini-Kangeroes had tot nu toe één punt meer verzameld in de competitie.

Servia begon scherp, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden. Al snel stond er een voorsprong van een aantal punten op het scorebord. Het spel van Servia was prima verzorgd. Gemini maakte aan het eind van de set de achterstand nog enigszins goed, maar de Vianezen hielden het hoofd koel: 25-23. De tweede set was een kopie van de eerste. Servia bleef prima spelen en het lukte Gemini niet het gat te dichten.

Vooral Michiel de Haan was erg belangrijk voor het team. Met meerdere aanvallende scores was hij de gevierde man: 25-22. De derde set was een ander verhaal. Gemini kwam sterk uit de startblokken, terwijl Servia een aantal persoonlijke fouten maakte. Gedurende de hele set liep het team achter de feiten aan.

Service

Op 20-23 voor Gemini kwam Lars Oostrom aan service. Hij bracht Servia terug in de race: 25-23. De vierde set was niet van een heel hoog niveau. De beide teams ontliepen elkaar amper. In de slotfase zette Servia nog een eindsprint in: 25-22.

Na de wedstrijd kwam het bericht dat de koploper had verloren. Hierdoor is voor het Viaanse teams zelfs de koppositie in zicht. Zaterdag 14 december staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Om 20:00 uur begint in Amsterdam de wedstrijd tegen VV Amsterdam.

Dames

Ook de dames van Servia deden goede zaken door een 4-0 zege op middenmoter GO'97. De dames kwamen in de eerste set moeizaam uit de startblokken, keken tegen een achterstand aan, maar knokten zich terug: 25-22. Wies Westerhout zorgde in de tweede set met een fraaie serviceserie voor een ruime voorsprong: 25-10.

Servia begon de derde set met drie frisse speelsters: Thirza Blankenstijn, Lisanne van Verseveld en Sarah Peek. De set ging aanvankelijk gelijk op, maar Lisanne van Verseveld wist de set mooi uit te serveren: 25-19. Ook de vierde set was een makkie: 25-10.

Met deze 5 punten heeft Servia de koppositie te pakken in deze klasse. Het blijft spannend, want de directe concurrenten ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst.

De volgende wedstrijd is pas op 11 januari 2020. Dan staat een thuiswedstrijd op het programma tegen het derde team van Bodi.