Afbeelding

Erfgoedverhalen

vianen • Een stad zonder inwoners is alleen een verzameling stenen. De inwoners geven de stad zijn identiteit. Sinds afgelopen zomer staat op www.vrijstadvianen.nl een erfgoedkaart waarop je digitaal door de rijke geschiedenis van Vianen kan wandelen. Elke maandag is op Facebook 'monumenten maandag', waarbij een van vele rijksmonumenten uit de stad centraal staan. Echter, de geschiedenis van Vianen draait om mensen en niet om stenen. Om meer te weten te komen over Vianen start begin 2020 een serie waarin mensen hun eigen verhaal vertellen bij een van de vele monumenten. Heeft u een bijzonder verhaal, woont u in een monument in Vianen of kent u een mooi familieverhaal over de stad? Mail dit naar: vrijstad@vianen.nl.


Duo-expositie PCB

vianen • Tot maart is de expositie 'Doorbraak - Verstilling' te bezichtigen bij PCB Uitvaartzorg aan de Voorstraat in Vianen. De expositie bestaat uit schilderijen (acryl, aquarel en pastelkrijt) van Theo Tukker en beelden van Alda Hutten. Beiden zijn woonachtig in Vianen. Tijdens de Kerstmarkt van 15 december is er van 12:00 tot 17:00 uur een 'meet en greet' mogelijk met de kunstenaars, in de Uitvaartwinkel van PCB. Tijdens de openingsuren van PCB Uitvaartwinkel Vianen, dinsdag, woensdag en vrijdag, van 10:00 tot 17:00 uur, zijn de schilderijen en beelden te bekijken. De toegang is gratis.

q www.pcbuitvaartzorg.nl/agenda


Kerstconcert met twee koren

schoonrewoerd • Het christelijk gemend koor Laudate Deum uit Leerbroek en Chr. Gem. Koor Hammaäloth uit Alblasserdam geven vrijdag 20 december vanaf 20:00 uur onder leiding van Arie van der Vlist het jaarlijkse kerstconcert in de hersteld hervormde kerk in Schoonrewoerd. Aan het orgel Pieter de Hon.