Trainer HSSC'61 geniet ondanks verlies

hei- en boeicop • HSSC'61 ging met 0-2 onderuit tegen de ongeslagen koploper Jonathan. Desondanks genoot Gerrit Molenaar van het spel van zijn ploeg. "We hebben vandaag gewoon heel goed gespeeld, maar twee houdbare ballen op doel doen ons de das om. We hadden echt een punt verdiend tegen een heel sterke ploeg. Na de heel vroege 0-1 was de thuisploeg een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Drie ballen werden uit de doelmond weggewerkt. De sterk spelende Floris Kool kopte tegen de lat."De uitslag is teleurstellend, maar ik heb vandaag genoten van beide ploegen", zei Molenaar.


LRC doet zichzelf tekort

leerdam • LRC werkte zaterdag thuis tegen Heerjansdam tweemaal een achterstand van twee goals verschil weg. Meer dan een 3-3 gelijkspel leverde de Leerdamse inhaalrace echter niet op. Beide clubs etaleerden te veel tekortkomingen om op een zege recht te kunnen doen gelden. Daarom was de 3-3 remise ook wel een billijke uitslag. Arwin van Soest schoot in de eerste helft zijn tiende competitiegoal binnen: 1-2. Uit een pass van Maikel van de Water scoorde Axel van Kordelaar na rust de 2-3 in de hoek. Vier minuten later schoot Maikel van de Water vanaf 25 meter prachtig de 3-3 gelijkmaker in de hoek van het doel. LRC-trainer Rob Hilbers had er wel zo zijn gedachten bij: "Dit resultaat geeft me een dubbel gevoel. Met drie tegengoals na vooral dode spelmomenten kan ik natuurlijk niet blij zijn. Aan de andere kant is LRC door een betere tweede helft met meer schwung en veel kansen nog goed teruggekomen van een ruime achterstand. Maar met een gelijkspel doen we onszelf eigenlijk wat tekort."


Leerdam Sport met lege handen tegen Unitas

gorinchem • Leerdam Sport ging bij Unitas halverwege met 1-3 aan de leiding, maar stapte na afloop toch met lege handen van het veld: 4-3. De Leerdammers begonnen in Gorinchem prima aan de wedstrijd en kwamen via Petro Ilir snel op 0-1. Na de even zo snelle gelijkmaker zorgden Youssef Boudou en Eloys Tapirima voor de geruststellende ruststand. Die bleek iets te geruststellend voor de gasten. "We kwamen heel slecht uit de kleedkamer", zag trainer Yoni Sahertian. "We waren niet scherp en gemakzuchtig." Binnen vijf minuten stond het weer gelijk: 3-3. Halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg de winnende treffer.


Geluk is aan de zijde van Ameide

ameide • In blessuretijd scoorde Ameide de winnende 3-2 tegen Lekkerkerk. In de eerste minuut kwamen de gastheren wel goed weg: de bezoekers raakten de paal. Ameide kreeg controle en kwam op 1-0 via Jules de Gans. "Daarna ontspon zich een enerverend duel", zag trainer Gertjan Westerhout. "Het kon alle kanten op. Lekkerkerk kwam langszij, maar nog voor de rust zorgde Jorian de Hoop voor de 2-1. "In de tweede helft werden wij in de overlevingsmodus gedwongen. We kregen geen grip op hun spel." Lekkerkerk kwam terecht op gelijke hoogte. In de extra tijd had Ameide echter het geluk dat de bal goed viel. Matchwinner werd De Gans met zijn tweede treffer van de dag. Daarmee boekten de witblauwen de derde zege in vier duels.