SC Everstein in de leer bij Houdini

vianen/culemborg • Na een 3-0 achterstand slaagde SC Everstein er op het nippertje in om Focus '07 te verslaan: 3-4. Vianen hield SVMM heel lang op 3-3, maar ging toch nog onderuit: 3-5.

Waar Focus 07 wilde knokken voor de punten was de inzet bij de gasten ver te zoeken. De thuisclub kwam na twintig minuten op 1-0 en met een pegel in de bovenhoek werd het 2-0. Toen het pal voor rust 3-0 werd leek het gedaan met roodwitten. Met wisselspelers Erik en Wessel Bergshoeff binnen de lijnen maakte SC Everstein na rust de dienst uit. Op het kwartier benutte Björn Stathi een strafschop: 3-1. Een kwartier later kopte Simon van Zante een voorzet van Sven de Blok goed in: 3-2. De gasten bleven aandringen en vijf minuten voor tijd scoorde Stathi de gelijkmaker: 3-3. Diep in blessuretijd nam Victor Snoek de winnende treffer voor zijn rekening: 3-4.

Balverlies

Tegen SVMM werd balverlies van Mitchell Vanenburg halverwege de eerste helft bestraft: 0-1. Ervoor en erna verrichtte doelman Rick Leeman enkele prima reddingen. Rond de dertigste minuut werd Mouhmy door Vanenburg in stelling gebracht: 1-1. Kort daarna tilde SVMM de stand naar: 1-3. In blessuretijd verkleinde Achim Rabinig de achterstand vanaf de stip tot 2-3.

Na rust kreeg de thuisclub een stevig veldoverwicht. Nadat Mouhmy was neergelegd benutte Rabinig ook de tweede strafschop: 3-3. Vianen bleef sterker maar de winnende treffer viel drie minuten voor tijd aan de andere kant: 3-4. De thuisclub bleef strijden maar in blessuretijd scoorde SVMM nogmaals: 3-5.