woensdag 4 december

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Kleding Sale
14:00, Vianen, Hof van Batenstein. Kleding Sale Meijssen Mode houdt uitverkoop. Kom vrijblijvend kijken en wie weet is er iets bij in de Kwantzaal in Hof van Batenstein. Om 16:00 uur is de sale afgelopen.

Bingo
20:30, Everdingen, Het Knooppunt. Bingo in dorpshuis het Knooppunt. De zaal gaat open om 20:00 uur, het spel begint om 20:30 uur. De avond wordt gehouden door Oranjevereniging Everdingen.

donderdag 5 december

Insecten
20:00, Schoonrewoerd, Schaapskooi. Marianne heeft een passie voor insecten en voor fotografie. Die twee dingen samen leveren een bijzondere avond op in de Schaapskooi. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen. Meer informatie: www.natuurcentrum.nl.

vrijdag 6 december

Folksongs
20:15, Nieuwegein, De Kom. In 'Best of Ireland' in De Kom horen bezoekers zowel populaire traditionele folksongs en hun verhalen, als popsongs van hedendaagse Ierse artiesten. Twee bijzondere Ierse topvocalisten komen over uit Ierland en brengen samen met hun uitgebreide band, met natuurlijk de traditionele banjo en viool, een gevarieerd twee uur durend programma met songs van onder anderen The Dubliners, Dolores Keane, Van Morrison, U2, The Corrs, maar ook van Ed Sheeran en Snow Patrol.

De liefde voorbij
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Een man en een vrouw. Bijna dertig jaar getrouwd. Op een avond vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Waarschijnlijk niet. Een dom ongeluk? Zou kunnen. Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog. Reserveren via www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zaterdag 7 december

Repair Café Vianen
9:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof. Er is al heel wat gerepareerd in het Repair Café Vianen en deze zaterdag zitten de vrijwilligers weer klaar om aan de slag te gaan. Naast elektrische apparaten en multimedia-apparatuur worden er fiets- of rollatorreparaties gedaan. Ook zijn mensen welkom voor kleine kledingreparaties. Om 12:00 uur sluiten de deuren weer.

Boelmarktloods
09:00, Meerkerk, Boelmarktloods. Van 9:00 tot 11:30 uur is de boelmarktloods weer open. Er kunnen dan weer boelmarktspullen worden ingeleverd op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3, loodsen M & N.

Kerstfair
9:30, Vianen, Hof van Batenstein. Sfeervolle kerstmarkt voor alle leeftijden met een diversiteit aan kraampjes in Hof van Batenstein in Vianen van 9:30 tot 14:30 uur. Je vindt er onder andere cadeau-, kerst- en verwenartikelen. Er is een Rad van Fortuin. Ook wordt de inwendige mens niet vergeten. Tussen 11:00 en 12:30 uur is er de mogelijkheid om met de kerstman op de foto te gaan. De opbrengst van de kerstfair wordt besteed aan het organiseren van activiteiten van Welzijn Vianen. Daarnaast gaat een gedeelte van de opbrengst naar Stichting Lach voor een Dag.

Write for Rights
10:00, Vianen, Bibliotheek. Tijdens Write for Rights besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Iedereen die wil meedoen aan Write for Rights kan tot 16:00 uur terecht in de bibliotheek van Vianen. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven. Op 6 en 7 december staat de werkgroep Vianen ook met een kraam met kerstkaarten en kaarsen in het winkelcentrum op de Lijnbaan in Vianen. Voorbijgangers kunnen daar ook een petitie ondertekenen.

Snuffelkelder Everdingen
10:00, Everdingen, Kweldam 15a. In de Snuffelkelder zijn leuke spulletjes te vinden voor de eigen huiskamer. Er zijn ook uitdagende artikelen voor creatieve mensen of voor mensen die hun kledingkast willen aanvullen. De Snuffelkelder is elke zaterdag open. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde kerk in Everdingen.

Top 2000
20:15, Nieuwegein, De Kom. De Top 2000 Live Band in De Kom. 20 jaar na de eerste uitzending op Radio 2, zorgt de band opnieuw voor een te gek muzikaal feest. Met een nieuwe playlist, die uit zijn voegen barst van de grootste hits uit de rock, pop, soul en nederbeat. 'Mister Top 2000' William Kersten is terug voor de leadvocals, samen met 'The Voice of Holland'-finaliste Tjindjara.

zondag 8 december

Psychometrie
19:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris houdt een bijeenkomst. Dit keer met Jacco Evers, thema: 'Psychometrie met kerstspulletjes'. Deze avond is geheel in kerstsfeer. .

Chansons
20:15, Nieuwegein, De Kom. In 'List, Shaffy & Piaf' in De Kom zingt Renée van Wegberg het rijke oeuvre van haar favoriete artiesten.

maandag 9 december

Bingo bij SOCV
14:00, Vianen, 't Klooster. Stichting Ouderen Contact Vianen (SOCV) houdt een bingo, met gratis koffie en consumptie. Ook wordt er een verloting gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. De zaal is open vanaf 13:30 uur. De bingo duurt tot 16:30 uur.

Informatiemarkt windplan Zijderveld
16:00, Zijderveld, De Krooshof. Energiecoöperatie de Knotwilg en Green Trust onderzoeken samen de mogelijkheden voor een nieuw kleinschalig windpark (twee of drie windmolens) bij Zijderveld. Op maandag 9 december is er een informatiemarkt voor inwoners over het windplan, in de Krooshof in Zijderveld. Langskomen kan op ieder moment tussen 16:00 en 20:00 uur.

Brei- en haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie, thee en een sapje.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Wilt u ook de winnaar van de avond worden? Wie komt bovenaan de scorelijst te staan? Kom eens kijken en gooi een dartpijltje mee in de Kwantzaal van Hof van Batenstein. Deelname: 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.

dinsdag 10 december

Koffietafel
12:30, Nieuwegein, LaCaza. De Algemene Hulpdienst Nieuwegein houdt in samenwerking met Samen Veerkrachtig een Koffietafel in La CaZa, voorheen Wijkhuis De Steeg, Hoornseschans 101 in Nieuwegein. De Koffietafel bijeenkomst, die om 12:30 uur start met een inloop met een broodje, koffie en thee, is er voor iedereen met een arbeidsbeperking en/of langdurige ziekte.

Kennismaken met gymnasium
19:30, Culemborg, Lek en Linge. Wie in groep 8 zit en straks een échte uitdaging zoekt, kan zich op het gymnasium van Lek en Linge in Culemborg als een vis in het water voelen. Deze avond is er aan de Multatulilaan 6 in Culemborg een speciale informatieavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Er is keus uit drie workshops: gymnasium algemeen, Latijn en Grieks. Verdere informatie en aanmelden op www.lekenlinge.nl.

Ledenvergadering CDA VHL
19:30, Zijderveld, De Krooshof. Ledenbijeenkomst van het CDA VHL in De Krooshof in Zijderveld. Hanke Bruins Slot, CDA gedeputeerde in Utrecht informeert over haar werk. Leden èn belangstellenden zijn van harte welkom.

Kerstconcert DES
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Muziekvereniging DES uit Everdingen geeft een kerstconcert in dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen. In samenwerking met christelijke gemengde zangvereniging Laudate Dominum uit Zijderveld en fluitiste Anne Holster–van Lagen. De entree is gratis.