Lichtjes in de Duisternis in Vianen

vianen • Na een jaar afwezigheid, wordt er dit jaar in Vianen weer Lichtjes in de Duisternis gehouden. De avond is op zaterdag 14 december, vanaf 18:00 uur zijn belangstellenden welkom op de begraafplaats aan de Sparrendreef in Vianen.

Omdat de voorgaande jaren arbeidsintensief waren voor de vrijwilligers is gekozen voor een andere opzet. Er zal door de gemeente een grote kerstboom met verlichting naast het gedenkhuisje worden geplaatst. Wat hetzelfde is gebleven is het noemen van de naam van dierbare(n), live muziek, de potjes met waxinelichtjes die over de gehele begraafplaats branden, de vuurkorven (alleen op de hoofdpaden). De geluidsboxen zullen uitsluitend rond de kerstboom staan. Wie bij het graf van zijn of haar dierbare(n) wil staan, kan het noemen van de namen live volgen via Facebook met het facebookaccount van Martin Hendericks Uitvaartverzorging. Hiervoor moet wel Facebook op de smartphone geïnstalleerd zijn en op het bovengenoemde facebookaccount 'Vind ik leuk' zijn geklikt om bericht te krijgen als de live uitzending start. Er is geen wifi op de begraafplaats.Voor de inwendige mens wordt deze avond zorg gedragen door de medewerkers van het Uitvaarthuis.

Wie een naam heeft doorgegeven kan een kaarsje en een houten sterretje ophalen, waar de naam van de overleden dierbare(n) op geschreven kan worden. Het sterretje kan in de kerstboom worden gehangen. Op zondag 8 december is er van 11:00 tot 15:00 uur een vrijwilliger aanwezig in de gedenkruimte waar alvast een sterretje opgehaald kan worden om deze thuis persoonlijk te maken. Op 14 december zal om 19:00 uur de kerstboomverlichting worden ontstoken en zullen de namen worden genoemd, rond 20:00 uur is het samenzijn afgelopen. De sterretjes mogen in de kerstboom blijven hangen tot Driekoningen, maandag 6 januari 2020. De sterretjes die nog niet zijn opgehaald, zullen tot eind januari in de gedenkruimte op de begraafplaats bewaard worden. Voor meer informatie: info@lichtjesindeduisternis.nl. Namen kunnen niet meer doorgegeven worden.