De Albatros komt te laat op gang

vianen • Het Viaanse waterpoloteam van de Albatros verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen UZSC met 13-8. Albatros keek de eerste periode al snel tegen een 4-1 achterstand aan en liep hiermee eigenlijk gehele wedstrijd achter de feiten aan. Albatros grossierde in veel aanvallen, maar verzuimde deze slim af te maken. Het duurde daarom tot de tweede helft van de wedstrijd dat Albatros echt op gang kwam. Dylan Kroes trok de kar met drie goals. Ondanks het verlies heeft Albatros niet te veel schade opgelopen deze competitieronde aangezien naaste concurrent Duinkikkers 5-5 gelijk speelde tegen IJsselmeer. Aanstaande zaterdag is de Duinkikkers de tegenstander van Albatros in sporthal Helsdingen.

Doelpunten Albatros: Dylan Kroes - 3, Jani Sialiaridis - 2, Lucas Schreuder, Luc de Zeeuw en Vincent Chaigneau - 1.

Tweede uitzege op rij voor Servia

zeist • De volleybalheren van Servia boekten in Zeist tegen Cito 1 hun tweede uitzege op rij. Het werd 1-3. Net als eerdere wedstrijden was de start van Servia slecht. Al snel stond er een achterstand van 5-0 op de borden. Yme Veenje kwam op de plek van Rik Meuleman in het veld. Aan het einde van de set lukte het de heren om een eindsprintje te plaatsten, waardoor men terugkwam tot 23-23. Maar het ging alsnog mis: 25-23. In de tweede set maakte Jan Peter Kok na lang blessureleed zijn rentree. Bij een stand van 23-23 bezorgde hij Servia het servicepoint. Het derde setpoint werd verzilverd: 25-27. Vanaf de derde set verhoogde Servia de servicedruk: 19-25 en 15-25. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Gemini-Kangoeroes op het programma. De wedstrijd begint om 16:45 uur.

Korfballers Viko van slag

tiel • De korfballers van Viko kwamen zaterdag in Tiel totaal niet in de wedstrijd en verloren na een rommelige wedstrijd met 22-19. Luid aangemoedigd ging Tiel '72 voortvarend van start. Viko wist in het begin van de eerste helft nog bij te blijven . Daarna wist Tiel '72 uit bijna elke aanval te scoren, terwijl Viko moeizame aanvallen draaiden, waarbij de doelpunten maar niet vielen. De ploeg deed z'n best, maar de bal wilde maar sporadisch door de korf en dat leidde tot meer frustratie. Viko ging geforceerd spelen en daar waar de heren in de afgelopen wedstrijden toch regelmatig wisten te scoren, bleef dit nu angstvallig uit. Coach Rob Siemer probeerde er alles uit te halen door veel te wisselen, maar Viko bleef achter de feiten aan lopen. Halverwege de tweede helft begon het scorend vermogen van Tiel '72 af te nemen en kreeg Viko het gevoel dat er toch nog iets te halen viel. De vele wissels leverde veel verwarring bij Tiel en de scheidsrechter op en zo wist de Vianezen vijf minuten voor het einde van de wedstrijd terug te komen op één doelpunt. De ploeg uit Vianen deed er alles aan om langszij te komen, maar was niet bij machten om erop en eroverheen te gaan. Tiel scoorde op de juiste momenten en liet weer een gat van drie doelpunten vallen.

Doelpuntenmakers voor Viko: Marcel Hijnen - 6, Jelmar van Zoolingen - 3, Esmee Dubbers - 3, Sem Schipper - 2, Aron Neijmeijer - 2, Romy Houweling - 1, Annelies Visser - 2 en Thorven Oostrom - 1.