Write for Rights

vianen • Tijdens Write for Rights schrijven wereldwijd honderdduizenden mensen brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan.

Dit jaar besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Amnesty's schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers, maar ook van hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen.

Iedereen die wil meedoen aan Write for Rights kan op zaterdag 7 december van 10:00 tot 16:00 uur terecht in de bibliotheek van Vianen. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

Op 6 en 7 december staat de werkgroep Vianen ook met een kraam met kerstkaarten en kaarsen in het winkelcentrum op de Lijnbaan in Vianen. Voorbijgangers kunnen daar ook een petitie ondertekenen.