LRC laat na goede zaken te doen

rijswijk • LRC had met het puntenverlies van concurrenten Nieuw Lekkerland en Sliedrecht goede zaken kunnen doen, maar de Leerdammers verloren zelf óók. GRC 14 won met 2-1. Trainer Rob Hilbers sprak van een gemiste kans. "We hebben vandaag teveel mogelijkheden en kansen laten liggen en hebben na rust te onrustig gespeeld. Dat was niet nodig." GRC 14 kwam voor rust op voorsprong. In de tweede helft maakte Ferry Meijdam de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd maakte GRC'14 de winnende treffer. "Als we vandaag rustiger en geduldiger spelen, verliezen we niet", was de overtuiging van Hilbers.

Lekvogels diep in blessuretijd langs L'dam Sport

leerdam • Leerdam Sport was tegen Lekvogels op weg naar een overwinning, maar diep in blessuretijd maakten de gasten de gelijkmaker. Daarmee maakte Lekvogels de 1-0 achterstand, die het al vroeg op liep via een doelpunt van Ray Kant, ongedaan. Trainer Yoni Sahertian vond dat Leerdam Sport te weinig gebruik maakte van de ruimte. "Na rust zette Lekvogels ons onder druk en daarbij lag er ruimte om in de counter iets te doen. Daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. Daardoor bleven zij er vol voor gaan. Dan is het wel zonde dat hij in de 98e minuut valt."

Houten veel te sterk voor HSSC'61

houten • Houten was op eigen veld veel te sterk voor HSSC'61. Het werd 6-2 en dat was volgens Gerrit Molenaar ook precies de verhouding tussen beide clubs. "Zij waren zeker voor rust veel beter dan wij. We hebben alle hoeken van het veld gezien", gaf Molenaar toe. Na de 1-0 maakte Koen Looy nog gelijk. HSSC'61 dacht daarna met 2-1 de rust te halen, maar in de slotfase van de eerste helft scoorde Houten nog twee keer. Na rust, toen de wedstrijd al gespeeld was, kon Heicop meer gelijke tred houden. Invaller Lucas van Dam scoorde de 4-2. "En dat het dan nog 6-2 werd, was op basis van de tweede helft geflatteerd. Maar als je kijkt naar de hele wedstrijd is het een logische uitslag", zei Molenaar.

Meerkerk laat met zich sollen

meerkerk • SV Meerkerk kreeg van Hardinxveld met 4-0 klop. "Ze hebben met ons gespeeld", vond trainer Gerrie Schaap. Na de 2-0 maakten de geelzwarten nog wel aanspraak op een aansluitingstreffer, maar in de tweede helft viel al snel de 3-0 en viel er niets meer te repareren.

Unitas is genadig voor SC Everstein

everdingen • In de tweede ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM – Van der Wal Cup nam SC Everstein het midweeks op tegen Unitas (hoofdklasse zondag). Al in de tweede minuut namen de Gorinchemse bezoekers de leiding: 0-1. De thuisclub was nauwelijks in staat de bal in de eigen rijen te houden en had in feite niet te vertellen.

Unitas, dat niet in zijn sterkste formatie aantrad, miste heel veel kansen. In het begin van de tweede helft kwam Jort Binneveld een stapje te kort om een voorzet van Wessel Bergshoeff op de slof te nemen. De gasten leidden met 0-3 toen Björn Stathi de bal van grote afstand in de kruising volleerde: 1-3. Kort voor tijd werd het 1-4.