Uitzeges voor Brederodes en Vianen

utrecht/loosdrecht • Een superieur Brederodes liet zich de voet niet dwars zetten bij het sterke DESTO: 0-2. Door een 1-4 zege bij OSO pakte Vianen zijn eerste punten buitenshuis.

Tegen de hekkensluiter maakte Justin Moumhy in de eerste minuut het openingsdoelpunt: 0-1. Na een kwartier benutte Daan Elbertse een vrije kans, terwijl Moumhy twee minuten later onderuit werd gehaald en de strafschop zelf inschoot: 0-3. OSO gooide de beuk er daarna in terwijl Vianen gemakzuchtig en slordig werd.

Een kwartier na rust kreeg de doelman van de gastheren de bal na een schot van Danny Stoffelen onvoldoende onder controle, en in de rebound maakte Louwaars er 0-4 van.

Het niveau van de wedstrijd werd steeds minder. In de laatste minuut kreeg OSO, na een handsval van Dennis den Besten, een strafschop waardoor de schamele eer kon worden gered: 1-4.

Brederodes

Bij Brederodes worden de spelpatronen steeds zichtbaarder. Ook het creëren van kansen gaat de ploeg makkelijk af. Voor de pauze had Mike de Groot er al drie moeten maken, terwijl ook Joey Balk en Kevin Bosch beter af hadden moeten drukken. De thuisclub kreeg slechts één goede kans.

Het tweede bedrijf was op de helft toen De Groot een voorzet van links prima inkopte: 0-1. Een kwartier voor tijd werden Dennis Bouwman en een speler van DESTO na een relletje uit het veld gestuurd. De thuisclub kreeg meer balbezit, terwijl Brederodes sterk was in de omschakeling. In de negentigste minuut werd De Groot onderuit gehaald, en Marcel Peters benutte de strafschop: 0-2.