woensdag 20 november

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

BoekStart
10:00, Vianen, Bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen.

Meet & Greet CPO Sluiseiland
18:00, Vianen, Gemeentehuis. Op het Sluiseiland in Vianen start per mei 2020 de bouw van een nieuwe buurt van 39 woningen en appartementen. Een groep burgers, hoofdzakelijk Vianezen, is aan de slag gegaan met het ontwerpen van een eigen buurt als onderdeel van het plan Sluiseiland. Wie interesse heeft in een duurzame woning, is welkom op de Meet & Greet om in gesprek te gaan met een van de deelnemers over het project. Ook makelaardij de Keizer zal aanwezig zijn. Meer informatie: info@cposluiseiland.nl of www.cposluiseiland.nl.

Trio Sfeer
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Een muzikale rondreis door het verleden, vol van die herkenbare mooie melodieën. Heerlijk meezingen met Trio Sfeer, muzikaal ondersteund door saxofoon, accordeon en percussie. Locatie: Kwantzaal, Hof van Batenstein. De zaal is open om 19:00 uur, deelname kost 3,50 euro. Aanmelden: Receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

Cybercrime en Internetveiligheid
20:00, Vianen, 't Klooster. Henri Beek geeft een interactieve presentatie over internetveiligheid zodat ondernemers inzicht krijgt in de werkwijze van cybercriminelen. De VOS-netwerkavond wordt vanaf 20:00 uur gehouden in zalencentrum 't Klooster, Klooster 1 in Vianen. Wel graag even aanmelden via www.vos-ondernemers.nl.

donderdag 21 november

Wintersfeermarkt
17:00, Lexmond, Dorpsstraat. Wintersfeermarkt Lexmond, een gezellige en sfeervolle (kerst) markt en preuvenement buiten op de Dorpsstraat. Leuke cadeautjes kopen, lekker eten en genieten van het dweilorkest de Batenbouwers. Ook op de markt staan? Kijk voor meer informatie op: www.lexmondsemarkt.nl.

Beaujolais avond
20:00, Vianen, café 't Fust. Ook dit jaar is er weer de beroemde beaujolais avond in Café 't Fust. Een Frans feestje met onder andere heerlijke hapjes en flessen beaujolais. '

Blik onder water
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Een bijzondere avond met Arthur de Bruin en Matthijs de Vos met 'Blik onder water'.

vrijdag 22 november

Surprise maken
14:30, Vianen, Bibliotheek. Surprises maken met CreaBeez. Vrijdag 22 november van 14:30 tot 16:00 uur of van 16:00 tot 17:30 uur. Zaterdag 23 november van 12:30 tot 14:00 uur of van 14:00 tot 15:30 uur. Woensdag 27 november van 14:30 tot 16:00 uur. Vrijdag 29 november van 14:30 tot 16:00 uur of van 16:00 tot 17:30 uur of van 18:30 tot 20:00 uur. De leeftijd is vanaf 7 jaar en de kosten zijn vanaf 5 euro, afhankelijk van de hoeveelheid aan materialen. Aanmelden: info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, 06-18793980.

Anna Wolts en Philip Huf
19:30, Culemborg, Lek en Linge. Auteurs Anna Woltz en Philip Huff zijn te gast tijdens de achtste literaire avond op openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Het thema is 'Chaos' en de organisatie is in van handen de leerlingen die samen de schrijfclub Pen & Paper vormen. Kaarten zijn ook te koop via www.lekenlinge.nl.

Kouwe Kak en tatoeage
20:00, Vianen, Sportcentrum Helsdingen. Ieder jaar presenteert Toneelvereniging Ger Zuijdendorp een blijspel, komedie of een klucht. Nu staat de inmiddels de 38e uitvoering alweer voor de deur. De vereniging presenteert een komedie in drie bedrijven: 'Kouwe kak en tatoeage' over de familie Bruinsma.De voorstellingen zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in de Theaterzaal van Sportcentrum Helsdingen. De zaal gaat om 19:30 uur open, de voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 7 euro per persoon.

zaterdag 23 november

Snuffelkelder Everdingen
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. In de Snuffelkelder zijn leuke spulletjes te vinden voor de eigen huiskamer. Er zijn ook uitdagende artikelen voor creatieve mensen of voor mensen die hun kledingkast willen aanvullen. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde kerk in Everdingen.

Twee requims
19:30, Vianen, Grote Kerk. In de Grote Kerk van Vianen zijn twee Requiems na elkaar te horen. De avond begint met de première van het Requiem van Reitze Smits. Na de pauze volgt het Requiem van Gabriël Fauré. Meer informatie is te vinden op www.grotekerkvianen.nl en of www.ensembleoctagon.nl.

Kledingfair
12:00, Rumpt, Middenstraat 1. Op zaterdag 23 en zondag 24 november is er in het atelier bij Middenstraat 1 te Rumpt een Kleding Fair ten bate van een nieuwe school in Nepal. Openingstijden op beide dagen: 12:00 tot 17:00 uur.

Zomaar
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Wouter is stand-up comedian sinds 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Toegankelijk maar ook scherp en met veel ruimte voor snelle interactie. Reserveren: via de site: www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zondag 24 november

Schatrijk
10:00, Vianen, De Hoeksteen. Speciale dienst voor kinderen in kerkgebouw 'de Hoeksteen' in de wijk Monnikenhof. De focus ligt op kinderen, vooral in de leeftijdscategorie 4 t/m 12 jaar. Vanzelfsprekend zijn ook anderen welkom. De voorstelling wordt verzorgd door Kindertheater 'Vrolijk' (Lachen Leren Genieten), Jan-Marcel Vellinga zal samen met zijn poppen, de voorstelling 'SCHATRIJK!' verzorgen.

Klassiek Concert
15:00, Leerdam, Stadspodium GO. Bram de Jong (fagot) en Hans Rijkmans (viool en piano) zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen waarin ze solistisch en als duo te horen zijn. Reserveren: via de site www.go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

Requim
19:00, Culemborg, Grote of Barbarakerk. De plaatselijke Barbaracantorij en Concerto da Fusignano 'Messe des Morts' van Jean Gilles (1668-1705) uit. Solisten: Tanja Obalski (sopraan), David Cohen (alt), Stefan Berghammer (tenor) en Bram Trouwborst (bas). Dirigent is de cantor-organist Marijn Slappendel.

maandag 25 november

Bingo
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. Sint Bingo. Nieuwe ronden….nieuwe prijzen. Geniet van een middag vol spanning. Wie weet komen Sint en Piet op bezoek. Entree 3,50 euro, inclusief plankje en consumpties. Loterij 0,50 euro per lot.Aanmelden niet nodig.

Brei- en haakcafé
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Locatie: Educatieruimte Welzijn Vianen, deelname kost 2 euro, aanmelden is niet nodig.

Darten
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Darten. Door een extra bord kunt u nog meer oefenen/ spelen en lukt het misschien u om de winnaar van de avond te worden! Kom eens kijken en gooi een pijltje mee. Locatie: Kwantzaal, Hof van Batenstein. Deelname is 2,50 euro, aanmelden is niet nodig.

Mirjam Bikker
20:00, Lexmond, Huis het Bosch. Senator Mirjam Bikker gastspreker is te gast op de ledenavond van ChristenUnie provincie Utrecht. Aanmelden voor deze avond is gewenst en kan via christenunie@provincie-utrecht.nl.

dinsdag 26 november

Jubileum
14:00, Nieuwegein, De Kom. Erik Brey beklom voor het eerst het toneel met theatergroep Purper. Dus iedere keer als hij een jubileum zou willen vieren, dan viert Purper dat ook. Vandaar dat hij dit theaterseizoen, zijn 39-jarig jubileum viert! In dit jubileumconcert passeren liedjes van zichzelf en van vele anderen de revue in een variëteit aan stijlen. Erik is daarbij altijd op zoek naar humor en ontroering.