Waterpoloduel gestaakt

vianen • De waterpolowedstrijd tussen het Viaanse herenteam van de Albatros en de Aalscholver uit Almere haalde zaterdag niet de eindstreep. Bij een 5-3 stand stapten de heren van de Aalscholver uit het zwembad en kon scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd staken. De Albatros trok vanaf het begin van de wedstrijd fel van leer. Dylan Kroes zorgde met mooi uitgespeelde kansen voor 2-0. In de tweede periode werden overtalsituaties keurig afgerond door opnieuw Bas van Wiggen en Lucas Schreuder: 4-1. Na de halftime bleef het spel in hoog tempo door gaan en had de alleen fluitende scheidsrechter Roest moeite om alles precies in het oog te houden. De overtredingen die zij wel waarnam bestrafte zij keurig op een juiste wijze. Zo ook de overtreding van Bas van Wiggen die een strafworp tegen kreeg. Friso Helmhout scoorde hieruit de 4-2. Een tweede toegekende strafworp deze periode werd door Albatros keeper Niels van Bruggen uit het doel getikt. De snelle break die hierop volgde leverde Albatros een overtal situatie op waaruit Luc de Zeeuw de 5-2 scoorde. Ricardo Griep tekende met nog anderhalve minuut te gaan deze periode de laatste treffer aan deze wedstrijd: 5-3. Daarna kregen Dylan Kroes en Friso Helmhout het aan de stok met elkaar. Helmout raakte Kroes vol in het gezicht die hierop reageerde. Aangezien de scheidsrechter dit lichte voorval niet had gezien wisselde beide coaches de spelers om escalatie te voorkomen. De spelers van de Aalscholvers hadden echter het vertrouwen verloren in de scheidsrechter en stapte vervolgens allemaal uit het zwembad. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Roest kon dan ook niet anders dan de wedstrijd staken. De tuchtcommissie van de KNZB doet deze week verder uitspraak doen over het stakingsrapport.


Thuisnederlaag hockeydames

vianen • De Viaanse hockeydames verloren zondag op eigen veld met 2-4 van Kirmpen a/d IJssel. Het team kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar Noor Gatsonides zorgde razendsnel daarna voor de gelijkmaker. De dames uit Krimpen a/d IJssel stoomden door naar 1-3. Door een backhand slag van Noor Gatsonides en een tip van Lianne Stolk behield Vianen de aansluiting. De meiden bleven doorvechten, maar men kon niet voorkomen dat het uiteindelijk toch nog 2-4 werd voor de tegenstander.


Titel voor BCV binnen handbereik

vianen • De eerste helft van de badmintoncompetitie zit erop en Badminton Club Vianen (BCV) is nog steeds ongeslagen koploper. Het team won vijf wedstrijden met 8-0, en de nummers twee en drie werden met respectievelijk 6-2 en 7-1 verslagen. Het kampioenschap is dus binnen handbereik. Vrijdag speelde Vianen uit tegen Irene 2 in Bilthoven. BCV won alle wedstrijden in twee sets, en zetten daarmee weer een nieuwe 8-0 overwinning op de teller. De heren hielden hun tegenstanders goed onder de duim: Jorn Steehouder won zijn single met 21-7/21-7 en Pascal Overbeek met 21-12/21-9, en ook in de dubbel gingen de punten soepel naar Vianen: 21-16/21-11. De damespartijen waren een stukje spannender, maar ook Miranda Overbeek en Angela Steehouder wisten de winst binnen te slepen. Miranda versloeg haar tegenstandster met 21-15/21-18 en Angela Steehouder met 21-2/22-20. De damesdubbel eindigde in een 21-18/21-17 zege. Mix-duo's Pascal en Miranda en Jorn en Angela wonnen de mixpartijen met 21-9/21-14 en 21-16/21.